CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megpecsételt életek

2016. január 19. 03:16 - csú

utcasepro.jpgA család helyzete borzasztóan determinálja a gyerekek iskolai teljesítményét: e tekintetben Magyarország a 25. helyen „pironkodik” az EU 28 országa között – ez derült ki az EU Társadalmi Indikátorok Monitora és a Bertelsmann Alapítvány kiadványából, ami a társadalmi igazságosságról szól. Csak Bulgáriában, Szlovákiában és meglepő módon Franciaországban befolyásolja brutálisabban a gyerekek iskolai előmenetelét famíliájuk helyzete.

A jelenség okai a források szűkösségében, a pedagógiai hiányosságokban és az erőteljes társadalmi és etnikai szegregációban keresendőek Ferge Zsuzsa szerint. (A szociológus a Kettős Mérce blogon összegezte a jelentés tanulságait). A tudós úgy látja: a gyerekek életesélyeit kockáztatja az ország, mivel általános iskola nem segít az otthoni hátrányok leküzdésében, így sokan idejekorán kiesnek az oktatásból.

A 20–24 éves fiatalok 20 százaléka se nem tanul, se nem dolgozik

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr218244490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása