CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika nyílt levele Borbély Lénárdnak és a csepeli vezetőknek

2016. január 19. 20:57 - csú

Takács Mónika, az MSZP csepeli frakciójának helyettes vezetője a következő levelet írta Borbély Lénárd csepeli polgármesternek és a többi kerületvezetőnek:takacs_monika-1_1.png

Tisztelt Borbély Lénárd! Tisztelt csepeli városvezetők!

Az utóbbi hetek a Metrans Konténer Kft. beruházási terveiről szóltak Csepelen. A kerület déli iparterületére tervezett konténerterminál-építés komoly politikai indulatokat kavart. Nekünk azonban az a meggyőződésünk, hogy ez nem pártpolitikai kérdés.

Csepel alapvetően vesztese volt nem csupán az elmúlt öt, de a rendszerváltás óta eltelt bő huszonöt év gazdasági-társadalmi változásainak is. Ezért ma minden olyan beruházásra szükség van, amely a XXI. kerületben biztosít megélhetést az itt élőknek. 

Bármennyire is fontos azonban a helyi munkahelyteremtés, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Csepel lakosságának egy része aggódva tekint a Metrans-beruházás kapcsán felvetődött környezetvédelmi kockázatokra.

A kérdések tisztázása érdekében Önök közmeghallgatást hirdettek 2016. január 15-ére. A meghallgatáson a csepeli városvezetés részéről egyetlen döntéshozó sem jelent meg, így a beruházással kapcsolatos kérdéseket csupán a Metrans alkalmazottjainak lehetett feltenni.

Tisztelt Borbély Lénárd!

Tisztelt csepeli városvezetők! 

A XXI. kerületi lakói joggal várják el a mindenkori városvezetőktől, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a csepeli emberek élet- és munkakörülményeinek javításáért, ugyanakkor biztosítsák a helyi környezet maximális megóvását.

Egy felelős városvezetőnek nem csak akkor kell a nyilvánosság elé állni, amikor egy beruházást ünnepélyes keretek között be lehet jelenteni a külügyminiszter oldalán, hanem akkor is, amikor a beruházás kapcsán felmerülő konkrét kérdésekre kell választ adni. Így például

borbely_lenard_hivatalos_kepe_csepel_hurol.PNGAz olyan kérdésekre, mint:

  1. Milyen eszközökkel kívánják garantálni a hatályos környezetvédelmi előírások maradéktalan betartását?
     
  2. Hogyan kívánják biztosítani, hogy valóban csepeliek jussanak munkához a beruházás révén?
     
  3. Az Önök ígérete szerint a fejlesztéssel Csepel infrastruktúrája javulni fog. Konkrétan milyen infrastrukturális fejlesztéseket tervez az önkormányzat?

A beruházás kapcsán felmerült és megválaszolásra váró kérdések tisztázása érdekében az MSZP csepeli frakciója egy lakossági fórum összehívását kéri Önöktől. A lakossági fórumot az önkormányzat lapjában jó előre hirdessék meg és annak helyszínéül olyan helyet keressenek, amely befogadni képes az összes érdeklődőt. Egy ilyen fórum a politikai hisztériakeltés helyett alkalmas a beruházás körüli kételyek maradéktalan eloszlatására. A csepeli polgárok, civil szakértők és ellenzéki pártok képviselői mellett az Önök részvételét is elvárjuk!

Mielőbbi válaszukat és a lakossági fórum meghirdetését várva:

Takács Mónika,

frakcióvezető-helyettes

 

 

 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr68286916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása