CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tűzoltós daruval a terror ellen?

2016. január 20. 03:50 - csú

tuzolto_darus_kocsi.PNGBeszámoltunk róla: a langlovagok.hu szakmai portál megírta, hogy már hétfőn hajnalban az ország minden mozgásképes tűzoltódaruját Budapestre rendelték.

Nyilvánvaló: taxiemelgetési céllal dönthettek így az illetékesek. A katasztrófa-szóvivő talányosan annyit mondott a lapnak, hogy „a tűzoltódarukat szolgálati feladatra vezényelték a fővárosba”.

Nos itt azért akad egy kis bibi. A kék lámpás, szirénás speciális járműveket azért vették, hogy ha baj van, hát a mentésre képzett emberekkel működtetett technika gyorsan tehesse a dolgát. Ezt a lázálmot  nyilván

a határőrből lett katasztrófavédelmisből lett miniszterelnöki belbiztonsági főtanácsadó, a polihisztor Bakondi György nevéhez köthetjük.

Értem én, hogy tele a gatya, de a legkevesebb, hogy felelőtlenségnek, de sokkal inkább szándékos veszélyeztetés bűntettének vélem, hogy lényegében az ország egészét tették – ki tudja mennyi ideig – e szegmensben védtelenné. Ha – csak példaképp – ide 300 kilométerre, Záhonyban most felborul egy sósavat szállító tartálykocsi, mire Pestről odadöcög a nem épp gyorsulási versenyekre tervezett jármű, addigra egész Záhony feloldódik a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.

Persze ebből is látszik, mekkora szükség van az alaptörvény módosítására. Mert akkor az összes pesti építőcégtől – különös tekintettel a Közgépre – terrorveszély címén elrekvirálhatnák a darukat, és még a sajtó sem írhatná meg.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ugye?

Forrás: Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr188287338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása