CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Törvényen kívül

2016. január 28. 04:53 - csú

penz-1_1.jpgIszonyú pénzek folynak be globálisan a sportba. Zajlik az iparosítás, de közben megy a duma, hogy testkultúra, hagyomány, eszme... Kemény üzletemberek ebbe a maskarába öltöztetik a bizniszt, hogy ne kelljen olyan átláthatóan, szabályozottan működniük, mint más szektorokban.

A káosz eredménye viszont a napról napra olvasható rémtörténet-kollekció a foci, a tenisz és az atlétika világából. Hogy közvetett állami támogatás szolgálja a cég magánérdekeit. Hogy az Atletico és a Real Madrid futballcsapatát eltiltják az átigazolásoktól, mert trükköznek a gyerekek szerződtetésénél. Hogy az atlétikán hatalmas korrupciós botrány söpör végig.

Mindez azért, mert

a főszereplők versenyképességüket akarják növelni. Eközben eltagadnak, csúsztatnak, átláthatóságot kerülnek. Mondván, ez sport, speciális terület. Ez biztos, mert itt nem sikerült választ adni arra, mi ma a sport. Nem tudjuk, miért áll törvényen, normán kívül. És amíg nincs felelet, beszéljünk a relativisztikus nehézion-ütközésekről. Mert akkor legalább annyit tudunk: fizikáról van szó, amelynek törvényeit ember nem korrumpálhatja. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr438284346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása