CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pimasz kormány áll szemben az iskolákkal, ezért lesz ma tüntetés

2016. február 03. 05:59 - csú

pedagogusok_tablaval.PNGA MAI PEDAGÓGUSTÜNTETÉSEKRŐL ÉS A TÁMOGATÓIK AKCIÓIRÓL A LEGFRISSEBB HÍREK, tudósítások, vélemények ITT OLVASHATÓK

Képzeljük el azt az ügybuzgó tankerületi vezetőt, akinek leszól Pestről Balog Zoltán miniszter, hogy akkor most köznevelési fórumot kellene tartani, de azonnal. Mert ennek van most itt ideje, a fórumoknak, mert forrongnak, lázonganak, de legalábbis tiltakoznak a tanárok mondván, agyonnyomja őket és a gyerekeket a bürokrácia, alig heverik ki az egyik belső vagy külső ellenőrzést, azonnal küldik rájuk a másikat, közben még portfóliót is kéne írniuk, ha nem akarnak lemaradni a fizetésemelésről, meg készülni a másnapi órára, amit hetvenhét kritériumrendszer szerint kell megtartani tanfelügyelők erősen vigyázó pillantásaitól kísérve.

Ilyenkor aztán tényleg köznevelési fórumot kell tartani, főleg, ha központi ukáz is van rá. Balog Zoltán felhívására pedig mikor máskor tartaná a Klik a köldöknéző konferenciát, mint február 3-án, a miskolci demonstráció időpontjában. A Hallgatói Hálózat mindjárt közzé is tette tiltakozását, arra kérve a pedagógusokat és támogatóikat: ezen a napon ne a tankerületi értekezleten, hanem a miskolci (és a többi) demonstráción vegyenek részt, akik pedig nem tudnak eljutni valamelyikre, a köznevelési fórumokon adjanak hangot a tiltakozók követeléseinek.

A miniszter mossa kezeit. Egy köznevelési fórum valóban fontos, azt megtartani szükséges. Valóban, még ha az időpont kijelölése álságos, álszent, s több mint pimasz is. Minden együtt, aminek az iskolaügyben nincs helye. (no.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr778355010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása