CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Antirasszisták megakadályozták a fajgyűlölő szobrának felavatását

2016. február 24. 18:23 - csú

donath-szobor_tiltakozas-2016-02-24.jpegA Fidesz alelnöke, dr. Gulyás Gergely nem tudta elmondani ünnepi beszédét a Politikai Elítéltek Közössége által a fajvédő Donáth György emlékére megrendelt szobor előtt, mert azt antirasszista tüntetők egy csoportja barikádozta el..

A tüntetők antirasszista jelszavakat kiabáltak és követelték, hogy a szobrot, amelyet molinóval letakartak, s amelyet a rendőrök védtek, távolítsák el a Páva utcai  Holokauszt Emlékközpont közeléből. Donáth a második világháború alatt parlamenti képviselő volt, támogatta a zsidótörvényeket. A szobrot Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és Boross Péter, volt miniszterelnök avatta volna fel, meg is jelentek, de végül távoztak.

Gulyás az Origónak azt mondta: méltatlan lenne Donáth emlékéhez a kiabáló tüntetők között felavatni a szobrát. Hozzátette: Donáth kisebbségeket kirekesztő nézeteivel nem ért egyet sem ő, sem a pártja, de "mártírhalált halt, ezért megérdemli, hogy szobra legyen Budapesten", amelyet egy későbbi alkalommal avatják majd fel. Bárdos-Deák Ágnes, a tüntetők egyik vezetője azt mondta a nagyjából száz fős tömegnek: ezt később sem hagyják. (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr598416688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása