CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek jó a csepeli HÉV kivégzése?

2016. február 26. 04:24 - csú

hev-panorama.PNGMiközben Borbély Lénárd Csepel polgármestere tegnap este hat óra környékén elkaszálta, meggátolta a HÉV-vitát a képviselő-testület ülésén, a HVG.HU részletes, elemző cikket tett közzé ezzel a beszédes címmel: Villamossá butított gyorsvasút – kinek jó a csepeli HÉV kivégzése?

Elöljáróban ezt írja Zelki Benjamin, a cikk szerzője: A főváros és a kormány hajlik rá, hogy megszüntesse a csepeli HÉV-et, és hogy a 2024-es olimpiai pályázathoz kapcsolódóan a villamoshálózatot fejlessze a dél-pesti agglomerációban. Mivel a HÉV-ek átkerülnek a MÁV-hoz, a létük általában is veszélybe került.

Végül megjegyzi: ahogy ez a Liget Budapest projektnél is történt, a HÉV-ek esetében is a kormány hajlamos lesöpörni az asztalról a szakértők által megtervezett, a közgyűlés által elfogadott fejlesztési dokumentumokat, és helyettük egy nekik tetsző, szakmailag erősen vitatható beruházást erőltetni.

A Szent Imre téri polgármesteri hivatal csütörtök esti hallgatósága tanúsíthatja: az észérvek, a párbeszéd kezdeményezéséenek lesöprésére nemcsak a kormány, hanem a csepeli önkormányzat is hajlamos, ha az élén Borbély Lénárdhoz hasonló pátkatonák állnak, illetve ülnek.

A HVG.HU elemző írása ITT OLVASHATÓ EL.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr488420084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesant 2016.02.26. 13:41:50

Az rendkívül furcsa, hogy Budapest XXI. kerületének vezetője, az ésszerű döntések esküdt ellensége. Borbély Lénárdot egyáltalán (és kurvára) nem érdekli, hogy a kerület és a lakosok életvitele szempontjából mi volna célszerű, ésszerű és helyes döntés.

A kerületi lakosok többségének ilyen vezetőre nincs szüksége, mert nem a kerület érdekeit tartja a legfontosabbnak. Akkor meg miért hagyjuk, hogy Ő döntsön helyettünk?
süti beállítások módosítása