CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rózsa Péter: Kockásingesek

2016. március 06. 05:52 - csú

rozsa_peter_klubradio.PNGEgy olyan országban ahol állami vezetők azzal fenyegetik a munkatársakat, hogy megüthetik a bokájukat, ha elmennek tüntetni, ha szavukat adják valamely elégedetlenkedő csoport közösségi oldalához, vagy ha olyanokkal tartják a kapcsolatot, akik nem barátai a mai rendszernek, szóval egy ilyen országban a miniszterek minisztere hogyan meri kiejteni azt, hogy a tanárok ne zsarolják a kormányt a gyerekekkel.

Mert először is ez nettó hazugság – bár ehhez hozzá lehetett már szokni, lásd, miként tőzsdézték el a magán-nyugdíjpénztárak a megtakarításokat – másodszor, mondja ezt egy olyan ember, aki a norvég civil alappal kapcsolatban lévő magyar civil szervezetek elleni rendőrségi, NAV és KEHI támadássorozatot vezényli. Aki hónapokig eltitkolta külföldi luxusutazásainak számláit. Aki két kézzel szóraja a közpénzt, akkor pedig amikor

ezt más kollégája teszi, vagy éppen a habony-félék ingyen használják bulira a Szépművészeti Múzeum összes termeit - ő nem lát sehol sem korrupciót. Aki legszívesebben letaposná a színről azokat, akik nem érnek semmit, mert semmijük nincsen. Aki baráti grófi társaságban százával kaszabolja le a fácánokat és egy sült szárnyat nem juttatna belőle bármely rászorulónak. Aki a tanárok tüntetését csak balhézásnak nevezi. Ez beszél zsarolásról? Persze, lehet végre emberükre akadtak a kormány ügyeletes kikiáltói és talán maga Orbán is. Nem biztos, hogy működik az eddigi kommunikációs módszer, a leszólás, a zsarolás, a fenyegetés és a megosztás. Ahogy az egyik gimnázium igazgatója mondta: nincs hatalmad felettünk. És tegyük hozzá, eddig is csak azért volt, mert hagytuk, tűrtük. De - , hogy egy másik klasszikust idézzek: Nem lesz ez mindig így.

Rózsa Péter

Forrás: Klubrádió

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr498442216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása