CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Migrációs válsághelyzetet hirdetett a kormány az ország egész területére

2016. március 09. 12:22 - csú

orban_pinterrel-777.PNGA kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet – jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter a kormányülés szünetében.

Elmondta: szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határain. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaihoz érkezőket, vagyis a belépőknek érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkezniük.

Nem tudható, hogy ez milyen reakciókat vált ki azon menekültekből, illegális migránsokból, akik már ezekben az országokban tartózkodnak – indokolta a miniszter a határok megerősítését, a migrációs válsághelyzet kihirdetését.

Forrás: Magyar Távirati Iroda (MTI), az Orbán-kormány hivatalos hírügynöksége

)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Szakértők szerinti konkrét intézkedések:

  • - 1500 további katonát rendelnek a határokra, akik a határmenti rendőrség munkáját fogják segíteni.
  • - Megnövelik az ország "reagáló képességét": biztosítják az egységek gyorsabb mozgását "szükség esetén út, fény és gépjárművek vásárlásával és építésével".
  • - Tíz napon belül képesek lesznek a román határra kerítést állítani.

Pintér Sándor elmondta, egyelőre nem tapasztalják, hogy Románia felől több menekült érkezne, de minden előkészületet megtettek ahhoz, hogy 10 napon belül lehessen kerítést építeni. A román belügyminiszter ugyanakkor garantálta, hogy nem érkeznek majd illegális bevándorlók Magyarországra Románia felől.

Az útépítés és gépjárműpark esetleges felújításához Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása szerint van elkülönített összeg, a belügyminiszter szerint a szükséges anyagköltségek 7,3 milliárd forintra rúgnak.

A jelenlegi helyzetben egyelőre nincs a Belügyminisztériumnak többletjogosítványa. (forrás:privatbankar.hu)

További hírek, háttéranyagok, vélemények a ma kihirdetett magyar migrációs válságról ITT érhetők el

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr838456702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása