CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rezsibirkózó fél pár bakanccsal

2016. március 11. 04:38 - csú

echos-3-ok-2015-10-07-651.pngJogtipró-díjat – egy bakancsot, olyan kopasz ultráknak valót, stílszerűen jobbosat - adományozott a miniszterelnöknek a szocialista Harangozó Tamás a Házban. A távollévő kormányfőt helyettesítőket is arra figyelmeztette: amíg a Fidesz nem tisztázza a "fekete kedden" történteket, nincs morális tőkéjük új népszavazási szabályokról tárgyalni. Mostanra ugyanis világossá vált, hogy nem az MSZP tehetetlenkedik, hanem egy egész rendszer mesterkedik azon, hogy ne lehessen népszavazást tartani Magyarországon.

És erre megindult a szokásos végtelenített szalag, hiszen egy derék fideszes olyan, mint Móricka. Mindenről ugyanaz jut az eszébe: Gyurcsány. Németh Szilárd például azt mondta,

az üléstermen kívül átvehet egy „véres bakancsot, ami hiányzik egy 2006-os verőlegényük lábáról” – gondolom, a bősz rezsibirkózó mindig magánál hordja. Az igazságügyi államtitkár, Völner Pál pedig még merészebb ívet húzott: szerinte 2006-ban a szocik „felgyújtottak a provokációban autókat” is. Idáig eddig még csak a legszéljobbantabb kommentelők jutottak el, de mára nyilván ez is kormányzati kommunikációs „rangra” emelkedett.

Azért mégis jó, hogy szóba hozták 2006-ot. Abban az időben épp ilyen svádájú legények dobálták a rendőröket, gyújtogattak, borogattak. Jó, tíz év alatt kissé megöregecskedtek, elpuhultak, de Nyakó elé élő sorfalnak az ilyen töltött zoknik is jók még. Kubatov nyomban neki is állhatna a múltfeltárásnak, ha már a Mórickák ennyire követelik.

Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr278455852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása