CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az oktatás és mások szabadságáért tüntetnek március 15-én Budapesten

2016. március 14. 04:04 - csú

Tüntetésre készülnek a pedagógusok és a követeléseiket támogatók március 15- én.

utvonal-2016-03-15.PNGAz oktatás helyzetével elégedetlen kockás inges menet az Andrássy út Hősök tere felőli végétől indul kedden délután 3 órakor, és a Parlamenthez, a Kossuth térre vonul.  A miskolci Herman Gimnázium tanárainak tiltakozásból kinőtt Tanítanék Mozgalom által szervezett demonstrációhoz már több mint 50 szervezet és szakszervezet csatlakozott, és a lista napról napra bővül.

Útvonal: Andrássy út (Hősök tere felőli vége) – Oktogon – Teréz krt. – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth tér.

A program 16.30 körül kezdődik a Kossuth téren. Felszólal Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselői, valamint Békés Gáspár diákolimpikon, L. Ritók Nóra, Neubauer István és Sándor Mária. A tüntetés várhatóan 18 óráig befejeződik.

A rendezvény szervezői szolidaritást vállalnak a közalkalmazottakkal, köztük az egészségügyi, a kulturális és a szociális szféra dolgozóival, a bizonytalanságban tartott köztisztviselőkkel, a közlekedési dolgozókkal. Mint azt a felhívásukban is írják, felerősítik azoknak a hangját erősítik fel, akiknek problémafelvetéseit, javaslatait nem akarja meghallani a hatalom.

A Pedagógusok Sztrájkbizottságának 25 pontjának, a Tanítanék Mozgalom 4 pontjának és a Civil Közoktatási Platform azonnali követeléseinek megvalósítását követelik.

A résztvevő szervezetek névsora, a tüntetők követelései és a demonstráció  részletei ezen a linken olvashatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr898470978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása