CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Parkolási rémdráma, autófeltörés Csepelen, a Csikó sétány környékén

2016. március 19. 05:59 - csú

autofeltores.PNGOlvasónktól (P.Sz.-től) tegnap kaptuk a levelet a Csikó sétány környékén tapasztalt parkolási kálváriáról, egy ismeretlen banda éjszakai autórongálásról, és a közterület-felügyelők bürokratikus, mérlegelés nélküli büntetéséről.  Az illetékesek válaszánál csak két dolgot várunk jobban: a környék adottságaihoz méltó, emberséges hatósági eljárást és az anomáliák gyors megszüntetését. Az autókat rongáló banda elfogása, a kamerák felszerelése már csak hab lenne a tortán. Olvasónk levelét változtatás nélkül közöljük:

Felháborodásomat s tehetetlenségemet szeretném Önök felé nyilvánítani, melyet szeretném ha nyilvánosan közölnének, hogy minél többen tudjanak róla.

Csepelen a Csikó sétányon lakom a Spar mögött az Orvosi rendelő mellett (sárga 4 emeletes panel házban). A barátomnak van egy gépkocsija (munkájához szükséges), a kálvária ezzel kezdődik. A parkolással nagy gond van ezen a részen, mivel a gépkocsi állomány nő, viszont a parkolható rész nagyon kevés a lakótelep gépkocsival rendelkezőivel szemben. Esténként parkolóhelyet vadászni pedig szinte lehetetlen!

Erkélyes lakással rendelkezem s egyre többször hallom éjjel az autóriasztók hangját. Március 16-án reggelre (hajnal 5.10 h-kor) a párom lement a gépkocsijához, amivel munkába indult. Észrevette, hogy a vezető oldali ajtózár pajszerrel meg van babrálva s az ajtót nem lehet bezárni. Majd miután kivilágosodott feltűnt, hogy az összes felni kupakot leszedték az autójáról. A lakatos elmondása szerint az autót el akarták lopni s csak a váltózár miatt nem sikerült, ezért csináltak benne kárt. Belekerült nem kevés összegbe a komplett zárcsere. A gépjárműben gyári riasztó is volt!

Tavaly júliusban egyik barátomnak a munkahelyi kocsiját (Citroen) ugyanígy ugyanezen a helyen feltörték, tönkretették az ajtózárat s motorháztetőt is felnyitották s a komputert leszerelték a gépjárműről. De végül is nem vitték el, ott is a váltózár miatt nem sikerült ellopni az autót.

Ezen a környéken a parkolás is hatalmas probléma, nincs térfigyelő kamera sem, állandóan szólnak a riasztók, nem járnak járőrözni sem az erre illetékesek, a szétszedett, széthordott szellem iskola előtt lehet esti órákban már csak parkolni!

A hab a tortán mindezek után, hogy 17-én este a lakatostól elhozta a párom a megjavított kocsiját (nem kis összeget fizetett érte) s már nem volt parkolóhely a Csikó sétányi lakótelepen, így a nem működő, romos szellemiskola előtt tudott csak megállni egy letört ágú rossz fa alatt, parajjal teli zöld részen (onnan még látható az erkélyről a gépjármű s nyitott ablaknál hallható a riasztó is), többször kitekintve figyeltük az autóját az erkélyről s látjuk, hogy 3 zöld mellényes körbe vette a gépkocsiját. Mire leértünk, lefényképezték a gépkocsit s megírták a 10.000 Ft-os helyszíni bírságot, azzal az indokkal hogy nem jó helyen - zöld részen parkolt - . Ami igazából egy parajjal teli rész, csöppet sem nevezhető zöldnek vagy kezelt fűnek. Ha nincs máshol hely s lehetőség sincs a parkolásra, megkérdezem, hogy hová álljon? A parkolást egyébként semmi nem tiltotta, ott ahová állt.

Felül kellene vizsgálni ezt az egész részt a parkolóhelyek miatt, feloldani a parkolást megtiltó táblákat az orvosi rendelő előtt s az egész területet figyelni folyamatosan a közbiztonság miatt, mivel felháborító állapotok uralkodnak ezen az egész lakótelepi környéken.

S úgy tűnik a banda, aki itt garázdálkodik szabadon garázdálkodhat, csinálhat bármit, s a bérből s fizetésből élőket pedig sújtja minden teher erejükön felül. A fent leírt problémák miatt teljesen rámegy az emberek idegrendszere, emberi és társas kapcsolata, mivel úgy tűnik senki nem foglalkozik ezekkel a dolgokkal stb.

Pont egy éve a szomszédom Suzukiját lopták el reggeli órákban szintén a Csikó sétányon.

http://index.hu/…/…/11/aki_ide_bemegy_az_eletet_kockaztatja/

A látványról nem is beszélve, amit a fenti beszúrt cikkben elolvashatnak, s ez ellen sem tesznek már nagyon régóta semmit sem. S ez előtt a borzalmas épület előtt ha megállnak gépkocsival, azonnal büntetnek a közterületesek. S mivel nincs máshol hely, hová álljanak, akik itt laknak. Kérdem én, hol vannak ők s a rendőrök hajnali órákban, mikor garázdálkodnak a bandák a lakótelepen. A leírtak miatt hiába van jogosítványom, nem merek gépkocsit sem vásárolni erre a környékre, mert nyugodt éjszakám de még nappalom sem lenne!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr738497700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása