CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A főkutya új hobbit talál magának!

2016. április 29. 04:53 - csú

gulyas_erika_3.PNGAz ország legtöbb polgármestere szerint vérlázító szöveg, cinikus kommunikációs taktikával fűszerezett tervsorozat készül a magyar önkormányzati rendszer teljes és végleges felszámolására. (Borbély Lénárd csepeli polgármesternek eddig a szavát sem hallottuk a folyamatról. - A szerkesztő megjegyzése) A települések szabadságának és önállóságának megfojtása évek óta tart, de az utóbbi hónapokban felgyorsultak a folyamatok.

A lépésenként bevezetett központosítás: a feladatok és pénzek járási hivatalokba és megyei kormányhivatalokba telepítése, az oktatás államosítása az éppen most megbukott KLIK-kel, a kórházak elvétele a városoktól, mindez csak a kezdete volt az önállóság teljes felszámolásának.

A 3152 magyar település megfojtásához most ácsolta meg a Fidesz-kormány a kivégzőhelyet, a kötelező központi gazdálkodási rendszer, az ASP bevezetésével, az erről szóló törvénytervezet keddi benyújtásával. Ne legyen illúziója a csepelieknek sem! Itt sem úszhatjuk meg, csak hosszabb lesz az agónia...

Ebben a rendszerben a kormány

bármelyik település akármilyen adatához hozzáférhet, legyen szó vagyontárgyról, számláról, adóról vagy közbeszerzésről. Ez a csodás új szoftver persze nem csak egy óriási adatbázis lesz, az túl szép lenne. A kormány terve az, hogy a következő lépésben központi elektronikus ellenjegyzéshez köti a települések számláinak kifizetéseit, megakadályozva, hogy felelőtlenül 18 fokosra fűtsék az irodákat, majd pedig teljesen különválasztja a központi döntést a helyi végrehajtástól. A települési hivatalok összevonása, sokuk bezárása, és egy központi ügyintézési szolgálat létrehozása után nem lesz miért fenntartani a polgármesteri hivatalokat. Az elkeseredett településvezetők már látják maguk előtt a jövőt, amikor ők lapátolják a havat a bezárt iroda előtt, amit a jegyző asszony takarít, mert más már nem maradt a hivatalban. Tízezerrel kevesebb alkalmazott, 10-20 milliárdos megtakarítás egy olyan országban, ahol egyes térségekben nincs más munkahely, csak a helyi hivatal, ahol százmilliárdok repülnek ki naponta az ablakon, ha valamelyik főkutya új hobbit talál magának!

Ha pedig valaki azt gondolja, hogy ez a pár száz lelkes falvak problémája, nagyon téved. A 3152 magyar település közül 2875-ben kevesebb, mint ötezren élnek, ezek lennének az elsők. Vagyis a községek túlnyomó többsége, még akkor is, ha a lakosság kevesebb, mint egyharmadáról van szó. Biztos, hogy nekik nem jár az önálló döntés joga? Ha megszűnik a hivatal, egy ideig még bátran választgathat majd a nép polgármestereket, ha lesz olyan bolond, aki hatalom, hátország és pénz nélkül ezt bevállalja. A hangyaboly meg úgy tesz, mintha elhinné, hogy még autonómia és demokrácia van? Holott az utópisták falansztereitől már csak az különbözteti majd meg a falvainkat, hogy itt nem osztják szét egységes adagokban a javakat. Nem lesz mit, hisz már mindent elvett a kormány. Ne legyen tévedés, a nagyobbak sem ússzák meg, csak hosszabb lesz az agóniájuk.

Ezt akarja Magyarország, vagy készíti a tollát, hogy egy választási cédulán visszaszerezze az országát magának?

Forrás: Gulyás Erika (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr178660906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása