CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány a Csepeli Strandon

2016. június 08. 05:19 - csú

csepeli_strand-2.pngTörténetesen épp a gyereknapon, május utolsó vasárnapján szembesültem egy számomra fölöttébb érthetetlen, sőt, mi több, egyenesen értelmetlen, szerintem ezen a világon senkinek sem jó szabály, rendelet, döntés eredményeként létrejött helyzettel.

Késő délután pattant ki családom egyik tagja fejéből a hirtelen jött ötlet, melynek nyomán megszületett egy gyors, ám, mint rövidesen kiderült, hamvába holt családi elhatározás, mely szerint, ha már ilyen jó idő van, akkor érdemes lenne lemenni és megmártózni a Csepeli Strand hűsítőnek ígérkező vizében.

A gyorsvonati sebességgel közlekedő ötletet még ennél is gyorsabb megvalósítás követte. A katonaságnál is rekordnak számító idő alatt átöltöztünk, felvettük a fürdőruhánkat és magunkhoz vettük az adott pillanatban a legszükségesebbnek ítélt kellékeket (törülköző, naptej, egy labda stb.) és már indultunk is a nagy kalandra!

Legnagyobb megdöbbenésükre azonban az egyébiránt este 8 óráig üzemelő strandra nem engedtek be minket, mondván, hogy elmúlt öt óra és már bezárt a bazár – akarom mondani, a pénztár!

Hiába kértük, hogy, pláne, mivel még alig öt perccel se voltunk túl a jelzett időponttól, engedjenek be bennünket, persze csak miután megvettük a belépő jegyeket,

az akkor számunkra a megváltást ígérő mennyország kapujában, a biztonsági őrök által képzett sorfallal nyomatékosított sündisznó-állás védelme alól folyamatosan és fennen hirdetették a nyitvatartási rend megfellebbezhetetlen ódiumát.

Bár ez az álláspont a józan (paraszti) ésszel is szemben áll, nekik semmi sem számított! Még az sem ébresztette rá a strand homokra épített légvárát oroszlánként őrző-védő sereget az általa képviselt eszme fonákságára, hogy közben közel félszáz főre nőtt a bejutni szándékozók száma.

Nem tágítottak egy tapodtat sem!

Mivel azonban nem adtuk fel a reményt, hogy aznap még valahol pancsolunk, visszaültünk az időközben nem csak a Nap melegétől, hanem ettől az eszméletlenül együgyű, egyoldalú és egysíkú kvázi-küzdelemnek is köszönhetően parázson izzó hangulattól felforrósodott kocsiba és átmentünk a szomszédok várába, a Csepeli Strand versenytársához, Szigetszentmiklósra, az Oázisba.

Jócskán megcsappant pénztárcával ugyan, amelyből a Csepeli Strand őfőméltóságának kellett volna, ha nem lett volna méltóságán aluli, lakmároznia, de oda bejutottunk.

Ám az a műintézmény is megérne egy misét, hiszen csak este hétig voltak nyitva, miközben a Nap még fél kilenckor is odafent lebzselt a kék égbolton, de legalább úszkálhattunk a egy hét szűk esztendőt megtestesítő egyetlen árva órácskát.

Hogy a végén is legyen csattanó, bevallom, kényszerhelyzetben, de mégiscsak elárultam a Csepeli Strandon működő és a maga és családja boldogulását is ott megkeresni szándékozó, az egészről természetesen mit sem sejtő büfést, mert nem neki fizettem az aznapi vacsoráért!

Mea culpa, mea culpa, mea makszima culpa – idézhetném most ezeket a bűnbánatot jelentő bibliai szavakat, de azt hiszem, sőt, mi több, teljes bizonyossággal tudom, ezt most nem nekem, hanem valaki másnak – netán a Csepeli Strand üzemeltetőjének illene, sőt a saját, jól felfogott érdekében kellene elrebegnie!

Ámen!

PS: Szíves tájékoztatásul közlöm, megnéztem a budapesti gyógy- és strandfürdők nyitva tartását és mindegyiknél azt találtam, hogy a pénztár a fürdő zárása előtt egy órával tér nyugovóra. Ez Csepelre vetítve azt jelenti, hogy este 7 órakor! Aki nem hiszi, járjon utána!

-efgyé-

(név és cím a szerkesztőségben)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr958782814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József Gombos 2016.06.08. 09:48:00

Először is, nem értem, hogy mi a francot keresnek ott a biztonsági örök? Mi ill. ki ellen védenek? Mert valamikor a bejáratnál nyugdíjas nénik álltak és akkor is rend volt.
Második. a zárás ami a budapesti gyógy és strandfürdökre vonatkozik, az nem vonatkozik a csepelire mert az már önkormányzati kezelésben van és azt csinálnak amit az önkormányzatban, a csepeli lakosok ellen hoznak döntéseket.
Harmadik: nem értem, hogy zárás előtt három órával előbb miért zár be a pénztár? Jól néznénk ki, ha a benzin kúton a pénztár zárva lenne de a kút nem, és marcona biztonsági örök öriznék a töltő fejeket. Normálisak ezek???????????????

zocso 2016.06.08. 12:48:01

Valóban:

Nyitvatartás:

Fürdő:

Minden nap: 06.00-20.00 óráig

Záróra rendje:

Medencék és medencetér zárása: 19.30 óra

Fürdőzárás: 20.00 óra

Pénztár:

Minden nap: 06:00-17:00 óráig.

A finn típusú Sport és Relax Szauna mindennap 06.00-19.00 óráig üzemel.

Hogy a pénztár miért zár be 5 órakor, nem tudom.
De szimpla hangulatkeltés helyett hasznosabb lenne, ha a jogos problémával a Városgazdánál Ferencz János Strand és tanuszoda Csoport csoportvezetőt (ferencz.janos@varosgazda.eu) keresnék meg.

DieNanny CH 2016.06.23. 12:42:34

@József Gombos:

Minden szavaddal egyetértek!

Hogy miért van már 3 órával korábban zárva - szerintem ezért:
Lehet, hogy van oda bérlet, így 17:00 után már csak a bérletesek mehetnek be, akiknek bérletét az őrök ellenőrzik.
(Bár, ha az ő fizetésüket tudják fizetni, egy pénztárosét miért nem???)

Én egy olyan modern megoldást tudok kitalálni, hogy lehessen venni online belépőjegyet, amit az ember otthon kinyomtat, és ezzel be lehessen menni.
Akinek nincs netje/nyomtatója, az meg menjen 17 óra előtt, hogy a pénztár nyitva legyen.
süti beállítások módosítása