CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Középre nézz! Igazodj!

2016. június 11. 02:19 - csú

somfai_peter-2-255-felirattal_3.pngAlighanem borsot törnek a miniszterelnök orra alá a zsúrpubik. Olyan szépen elgondolta Orbán Viktor, amikor az egykori polgári körös Vona Gábort kiengedte az akolból, és hagyta, hogy maga köré gyűjtsön mindenkit a jobboldal legszélén, akit a csurkai MIÉP otthagyott árván (magyar) igazság és élet nélkül. De arra aligha gondolt, hogy a maga teremtette lény önálló életre kel.

A Jobbik tisztújításának valami ilyesmi üzenete volt. Ahogyan Orbán annak idején megérezte, hogy a liberális Fidesz körül elfogyott a mozgástér, és behúzódott a konzervatív jobbközép helyére, kiirtva maga körül mindenki mást, Vona az Európában egyre népszerűbb EU-szkeptikus hullámra próbál felkapaszkodni, s közben igyekszik magáról letörölni a

szélsőjobb minden mocskos jelzőjét. Ha kell hűséges katonáit is feláldozza, ha kell kissé háttérbe húzódva a politikai csatatéren, a frontvonal mögül szervezi a csapatait. Nem rögtönöz, már korábban jelezte: középre furakodik, oda, ahol a magát konzervatív középpártnak definiáló Fidesz terpeszkedik.

Csettintésre gárdista-mellényes, bocskais masírozókból modern konzervatív párttá alakulni, s a következő választáson már kormányzati pozícióra törni úgy, hogy közben megőrizzék „őseink hagyatékát. Lényegében ezt a változást akarta elfogadtatni a hétvégi tisztújításon az újraválasztásáért frontot nyitó pártelnök. Vona már egy ideje formálisan is sutba dobta a gárdaegyenruháját, öltönyös figurára váltott, megpróbálta elhitetni, hogy szakított minden szélsőséggel, antiszemitizmussal, cigányozással. Hitet, fegyelmezettséget és a profizmust, reményt ígér a csalódott embereknek. Politikai otthont mindazoknak, akik le akarják váltani a Fideszt.

A kiszorítósdi megkezdődött, fel van adva a lecke Orbánnak is: visszafogja-e az osztrák szélsőjobbot sirató és új-Európáért lihegő Bayer Zsoltot, és a hozzá hasonló, szélsőjobbra húzókat? Engedi-e, hogy a Fidesz hangneme rendre überelje a mind inkább "cukináci" Jobbikot? Magára veszi-e a szerepet, amelyet Vona megpróbál rákényszeríteni; a fasizálódó, kirekesztő, agresszív, mindig mindenkivel harcoló, bárkit érdekei szerint megcímkéző, és betámadó, egyre inkább szélre szorulás képviseletét?

Az ellenség sorakozik, a jelszót kiadták: Középre nézz! Igazodj!

Somfai Péter (Népszava)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr688773874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.06.11. 22:06:39

Ez a cikk úgy baromság ahogy van!

A Csepeliek blog rendszeresen közöl írásokat a Népszavából, pedig én a szerkesztő/k véleményére lennék kíváncsi! Mi a jövőképük, változott-e azóta hogy a baloldal is kormányzott és leszerepelt! Már minden rendszerváltó párt volt kormányon, mindegyik lopott és leszerepelt!

Tőlem akár a Kádár-rendszert is visszaállíthatjuk, csak végre takarítsa már el valaki ezt a sok mocsok tolvaj politikust!

Nincs jobb meg baloldal, magyarok vannak akiket a rendszerváltás közben táborokra osztottak, egymásra uszítva őket, hogy eltereljék a figyelmet a közvagyon széthordásáról!

Ennél mocsokabb rendszer nem volt Magyarországon, gátlástalan senkiházik széthordták a közvagyont, most meg a beszedett adót és az uniós pénzeket lopják el maguknak!

Mit várjunk a politikai osztálytól, már az átkosban is a pozícióikból és a kapcsolati hálóikból éltek, alkotó munkát sohasem végeztek! Még a törvénykezést sem végezték rendesen a nép elvárásai szerint, hanem előre beépítették a kiskapukat maguk és barátaik számára!

Tabula rasa-t kell csinálni, elvenni a vagyonukat, s éljenek úgy mint a többi magyar állampolgár!

A magyar nem vezérelvű, a miépeseknek elegük volt Csurka egyszemélyi döntéseiből, a jobbikosok nagy része sem támogatja Vona törekvését a vezéri posztra. Orbánról meg köztudott hogy mindent maga irányít a pártján belül és az országban is, utáljuk is rendesen!

Részemről többre becsülöm több ember együttes okosságát, mint egy domináns ember rögeszmés "tévedhetetlenségét"!

El kell takarítani az Orbán-féléket, van itt elég becsületes okos ember aki együttesen jobban kormányozná Magyarországot! Aki meg csak a zsebét tömné, azt távol kell tartani a közügyektől, a közpénzektől meg pláne!

VI. Bölcs Leó bizánci császár részletesen írt a magyarokról, politikusainknak is illene ismerniük népünket!

"a magyarok a munkát, a fáradtságot, az égető meleget, a fagyot, a hideget és minden nélkülözést tűrnek szabadság- és pompakedvelők". “a magyarok széthúzóak, nem hallgatnak a vezérekre, csak háborúban tartanak össze”.

"VI. Bölcs Leó bizánci császár írásaiban többször is kiemeli a magyarok szabadságszeretetét és kiváló harci tulajdonságait. Ennek gyökereit ott kell keresnünk, hogy a jobb legelőkért folyó versengés nem egyszer harchoz vezetett és a végtelenbe nyúló pusztákon a földrajzi adottság folytán elbújni nem igen lehetett. A lovasnépek szabadságszeretete közismert. A lovas nép szélesebb látókörű, világotlátottabb, más népekkel szemben megértőbb, nagyvonalúbb és türelmesebb, mint a megtelepült népek. A lovas népek az idegenekkel szemben szabadon, önérzetesen viselkednek, akárcsak az alföldi magyar, sohasem csúsznak-másznak a mindenható tisztviselő előtt és nem alázkodnak meg. A nagyfokú mozgékonyság folytán egy lovasnép kevésbé kényszerült egy zsarnoki rendszer uralma alatt maradni, mint egy megtelepült nép. A szabadságvágy minden népben él, de a magyarságban különösen erős. Ennek túlzásba vitele széthúzást eredményez; ezt a magyar egyéniségből eredendő hibát a magyarok őseinek első átmeneti szálláshelyéről "turáni átoknak" szokás nevezni." istvandr.kiszely.hu/ostortenet/016.html

csú 2016.06.12. 00:14:21

@Tarjányi László: Köszönjük az érdeklődést! Véleményünket a megjelent cikkek fejezik ki, de nem mindig. Úgy gondoljuk, bizonyos információk önmagukért és azokról beszélnek, akik bennük szerepelnek. Szerkesztői véleményt, publicisztikát is közlünk, ezeket az évszázados magyar sajtóhagyományok szerint nem írjuk alá, mert a szerkesztőség álláspontját képviseli. az Ön megállapításával, amely szerint "Részemről többre becsülöm több ember együttes okosságát, mint egy domináns ember rögeszmés "tévedhetetlenségét"!" - maximálisan egyetértünk. Munkánkat - csaknem hat éve ennek megfelelően végezzük.

Tarjányi László 2016.06.12. 14:02:51

@csú: Megtiszteltetésnek venném, ha az olvasók is rendszeresen írnának véleményt a CSÚ oldalán! Szeretném ha megint csak magyarok lennénk jelzők nélkül, mesterségesen gerjesztett megosztás nélkül! Köszönöm a szerkesztőség munkáját, nem kell csak az egyféle, Ábel Attila-féle abrakot ennünk!
süti beállítások módosítása