CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Disznótor, avatás, cirkusz! Mikor dolgoznak Csepel fideszes vezetői?

2016. július 22. 05:43 - csú

borbely-abel-morovik_2014-tol_1.PNGNézegettem a legutóbbi, június 23-i képviselő-testületi ülés írásos anyagait, így a „Tájékoztató az előző testületi ülés óta végzett munkáról” című polgármesteri anyagot. Olvasom, hogy Borbély Lénárd – többek között –, átadásról átadásra, kitüntetési ünnepségről díjátadásra, ballagási köszöntésről kitűnő tanulók köszöntésére járt. Majd átnéztem az idei első félév hasonló anyagait, Borbély úr rengeteg hasonló programról adott számot a testületnek. Koncertek, emlékestek, avatási, átadási ünnepségek, táncverseny, ünnepélyes aláírási rendezvények, jótékonysági bababörze, disznótor, művészeti szemle, stb. Sokáig tartana mind felsorolni.

Nehéz munka a csepeli polgármesteré, mondtam magamban. Mikor dolgozik Borbély Lénárd? - tettem fel  a kérdést.

Aztán lehiggadtam. Van ideje reprezentálni. Bőven. Az állami feladatelvonások, az oktatás teljes körű államosítása, a járási hivatalok létrehozása ugyanis lassan teljesen kiüríti az önkormányzatok feladatrendszerét. A polgármester meg csak talál magának munkát. Talált. Egyelőre. Igyekeznie kell, mert lehet, hogy már több ideje nem lesz kivonni magát a valódi polgármesteri munkából. Lehet, hogy a következő önkormányzati választásnál ezt a feladatkört is megszüntetik, s kinevezett kerületi elöljáróként már csak végrehajtásra, beszámolók írogatására telik majd az idejéből.

Mondhatnám, kit érdekel, hogy mit csinál a polgármester. Talán még jobb is, hogy ilyen ügyekre fecsérli el, egyébként drága (860.085.- Ft havi kereset + teljesen ingyenes használatú személygépkocsi) idejét, mert legalább dolgoznak helyette mások. Kik? Az alpolgármesterek? Ábel Attila, főcenzorként, vezényli a helyi médiát, elintézi, hogy Csepelen is eluralkodjék Ferenc József szellemisége: „Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve”. Morovik Attilának meg csak a reszli, vagyis a szűkös maradék jut. Már az oktatásra sem kell felügyelnie, bár egyesek szerint ahhoz sem ért. Nyugodtan megszüntethetnék feladatkörét. Akkor ki dolgozik? A Polgármesteri Hivatal, illetve a felduzzasztott, pénzzel bőven kistafírozott gazdasági társaságok. Azok a cégek (Csepeli Városgazda Zrt, Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Kft, Csepeli Városkép Kft.), amelyek már jóval több embert foglalkoztatnak, többért, mint a hivatal, amely feladataik nagy részét korábban, talán még jobban is, ellátta. Amit nem végeznek el, azt külső jogászokra, ügyvédekre, közbeszerzői gazdasági tanácsadó cégekre, társaságokra, személyekre bízzák. Tízmilliókért. És igen, itt vannak még a szolgáltató igazgatóságok (Gazdasági-, Humán Szolgáltató Igazgatóság), meg a Közterület Felügyelet, igazgatóstul. Mindez több száz ember! Így lett centralizáltabb, de drágább az egész rendszer.

Nem ők a hibásak, felelősök a kialakult helyzetért, azért, hogy polgármesterük csak reprezentál. Reprezentál, mert csak erre képes, vagy erre jelölte ki a kerület valós ura, Németh Szilárd, korábbi polgármester, jelenleg fideszes alelnök, országgyűlési képviselő.

Nem ők a hibásak abban, hogy mindeközben a csepeliek nem tudnak semmit a csepeli HÉV sorsáról, a Metrans Kft. fejlesztése után bekövetkező kamionforgalom növekedésének kezeléséről, a Corvin csomópont kétszintűvé való átalakításának belátható időn belüli megvalósulásáról, a csepelieket is sújtó gondok (munkanélküliség, növekvő szegénység, az idős, beteg nyugdíjasok ellátásának feszültsége, az egészségügy ellehetetlenülése stb) megoldásának helyi lehetőségeiről. De azt sem ismerhetik meg, hogyan rendezte le a rendőrség, az ügyészség, a bíróság Borbély úr rágalmazással kapcsolatos bírósági, vagy ittas vezetésének ügyét.

A rendszer, a Nemzeti Együttműködési Rendszere, az azt létrehozó Orbán-kormány a hibás. Szerintem az újabb rendszerváltás elkerülhetetlen, ehhez pedig a változást akarók soha nem látott együttműködésére van szükség. A kerületben is.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr128906280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.07.22. 23:07:57

Hát még ha végighallgatná a polgármester a 17 tanácsadójának összes havi lekötött tanácsadási idejét, hiszen a szokás a szóbeli tanácsadás, azt nem lehet kikérni, hogy értékbeli összhangban van-e a tanács az értejáró havi javadalmazással! Lehet hogy az elsőszámú tanácsadó hallgatja végig a másik tizenhatot, s az elhangzottakat zanzásítja/összesűríti a polgármester részére időtakarékosság céljából! Ebben az esetben elég lenne csak az első tanácsadót fizetni, a többi úgyis csak a számlát küldi!

Megtudhatnánk végre, ki a szellemi atyja a Dagi Vendéglőből 240 millióért 4 lakosztályos "örömtanyát" álmodó javaslatnak?

Meg azt is hogy kormányváltás esetén ki fogja állni a kis-dunaparti ledes lámpasor garanciáját?
süti beállítások módosítása