CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átverte Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a csepelieket?

2016. augusztus 04. 07:41 - csú

A csepelieknek elegük van a mellébeszélésből, a kommunikációs trükkökből és a csúsztatásokból. Egyértelmű választ várnak a HÉV jövőjéről.

borbely_kerdojellel-777.pngA mai napon levélben fordultam Borbély Lénárd csepeli polgármesterhez (képünkön), hogy megtudjam, milyen információi vannak a csepeli HÉV villamossá alakításának tervével kapcsolatban. Úgy tűnik ugyanis, hogy ő és képviselőtársai szándékosan vezették félre a csepeli közvéleményt korábbi nyilatkozataikkal – írja blogjában Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője.

A kormány július 20-án határozott a HÉV villamoshálózatba integrálásához szükséges engedélyezési tervek elkészítéséről, illetve ahhoz forrás biztosításáról. Pedig ez év elején hatalmas felháborodás övezte Csepelen a Fővárosi Közgyűlés olimpiarendezéssel kapcsolatos döntéseit és ahhoz kapcsolódóan a csepeli HÉV villamossá alakításának tervét.

Rengeteg olyan kérdés merült fel, amelyekre a mai napig nem tudjuk a választ, leginkább azért, mert Borbély Lénárd polgármester és csapata háromszor is megakadályozta, hogy

a csepeli képviselő-testület érdemben tárgyaljon az ügyről. Hiába gyűjtöttek a Párbeszéd Magyarországért csepeli tagjai és aktivistái közel 3000 aláírást petíciójukra, amelyben az úgynevezett 5-ös metró, az észak-déli regionális gyorsvasút mellett álltak ki, a villamossá alakítással szemben. Utóbbi ugyanis nem oldja meg a hosszú távú problémákat, szemben az észak-déli regionális gyorsvasúttal, amely nem csak a csepeliek, hanem az egész dél-pesti agglomeráció érdekét is szolgálja. Ráadásul összhangban van Csepel nemrég elfogadott fejlesztési stratégiájával is.

A Fidesz kezdetben az átalakítást éltette és az ellenzékre próbálta ráégetni a fejlesztésellenesség bélyegét. Később a kedélyek megnyugtatása volt a céljuk; Borbély Lénárd polgármester és képviselőtársai is olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek szerint még csak koncepciók léteznek, még nincs lezárva semmi, 2017 őszéig nincs tennivaló az ügyben. Csak olyan fejlesztést támogatnak, ami a csepeliek érdekét szolgálja.

Ennek fényében megdöbbentőnek tartjuk a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot és kérdéssel fordulunk a polgármesterhez, hogy megtudjuk, szándékosan vezették-e félre a csepeli közvéleményt korábbi nyilatkozataikkal. A csepelieknek elegük van a mellébeszélésből, a kommunikációs trükkökből és a csúsztatásokból. Azt várjuk ezért tőle, hogy egyértelmű válaszokat adjon a csepeli HÉV jövőjével kapcsolatban.

A Párbeszéd Magyarországért továbbra is támogatja, hogy az elavult HÉV-vonal fejlesztése megvalósuljon, de csak a hosszú távú terveknek megfelelő módon, ami a csepeli lakosok mellett az egész dél-pesti agglomeráció érdekét is szolgálja.

„Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester Úr!

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint a kormány 1372/2016. számú határozatában döntött egyes közlekedési beruházások forrásbiztosításáról. Ezek között szerepel a csepeli HÉV fővárosi villamoshálózatba integrálása projekt engedélyezési terveinek elkészítése, amely az olimpiarendezés kapcsán merült fel.

A tájékoztatását szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy csepeli polgármesterként van-e tudomása az említett engedélyezési tervek pontos tartalmáról, mely villamosvonal(ak)ba történő integrálásról van szó. Érdeklődnék továbbá, hogy tudomása szerint készültek-e hatástanulmányok a villamossá alakítás különböző verzióira vonatkozóan az elmúlt időszakban. Amennyiben rendelkezik részletes információkkal a villamossá alakításról, kérem, tájékoztasson, mikor fogják ezeket a csepeli lakossággal is megismertetni.

Úgy vélem, az Ön, illetve képviselőtársai korábbi nyilatkozatai azt a látszatot keltették, hogy az átalakítás terve még csupán koncepcionális fázisban van és a végleges döntés nem született meg róla, illetve, hogy az olimpiai helyszín 2017 őszi kijelöléséig nincs érdemi tennivaló az ügyben. Ennek ellentmond a kormány határozata.

Ezért kérem, válaszoljon arra a kérdésre is, hogy szándékosan vezették-e félre a csepeli közvéleményt az ügyben.

Köszönettel:

Hudák János
önkormányzati képviselő
Párbeszéd Magyarországért”

Forrás: Gépnarancs.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr968943748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.08.04. 22:48:54

csepel.info/?p=51888#comment-280335
“Ebből balhé lesz: hatalmas fejlesztések indulnak Csepelen”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. augusztus 04., csütörtök - 22:34
Mai hír: Vajna ingatlanfejlesztésbe kezd. Erről van szó, neki meg a Garancsi-féléknek kell a megrendelés, úgy látszik a CSOK-os pénzözön nem nyílt meg a számukra. Az is csak beetetés volt a kisembereknek, az a fideszes nagyhalaknak lett kitalálva, hogy ők is hozzájuthassanak plusz 25 Millióhoz, ráadásul 300 nm alatt építési engedély nélkül felépíthessék palotáikat, mielőtt a Fidesz 2018-ban MEGBUKIK! Mert megbukik az biztos, Csepelen MINDENKÉPPEN!

Kispajtás, fghfjhgkjhk! Én vagyok az egyik kitiltott, a másik felix. Ábel Attila annyira BE VAN SZARVA TŐLEM, hogy még ezt a nyilvánvaló szemétséget is megkockáztatja! Mit tettem? Először is én borítottam ki a METRANS-bilit, s ezt nyilvánosan is felvállaltam! A Jobbik és a DK csak az én megkeresésemre kezdett foglalkozni a témával!
Ezenkívül én is kiálltam a Csepeli HÉV villamossá alakítása ellen, s ezt is nyilvánosan tettem.

A véleményemet ezentúl is közzéteszem a csepeliek.blog.hu-n, kérem az olvasókat, tegyék közé a saját hozzászólásaikban a Csepelinfóban, elég ha hozzáteszik, a Kitiltott véleménye szerint. Köszönöm a segítséget, a szabad véleménynyilvánítás támogatására! Ez úton üdvözlök mindenkit, az olvasókat és kommentelőket is!

Amúgy meg a fideszesek, köztük Németh Szilárd is ne legyenek olyan biztosak a terveik megvalósításában! Csepel fejlesztéséről rengeteg terv született az elmúlt évtizedekben, közel semmi valósult meg belőlük! Persze jók voltak a tervező haverok munkával és jövedelemmel való elltátására, meg ugye ezeknél is fel lehet számolni a "az ÖTMILLIÓS DEMOKRATIKUS KÖLTSÉGET ELŐRE"!

AMINT MEGBUKIK A FIDESZ CSEPELEN VAGY ORSZÁGOSAN, EZEK A TERVEK MENNEK A SÜLLYESZTŐBE! Én nem költenék új börtönre a fideszesek részére, MEGFELEL MAJD NEKIK A JOE ARPAIO-FÉLE TENT CITY IS VALAHOL A NAGY ALFÖLDI PUSZTASÁGBAN! A kapálás 32 fokban az eszes parasztgyereknek is jót tett gyermekkorában, élesítette az elméjét és az elszántságát hogy okleveles villamosmérnök legyen!

Tarjányi László 2016.08.04. 23:13:33

csepel.info/?p=51888#comment-280338 “Ebből balhé lesz: hatalmas fejlesztések indulnak Csepelen”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. augusztus 04., csütörtök - 23:10

No ADMIN-kám, mire mentek a kitiltásommal? Én akár a csepeliek.blog.hu-ról is, mint biztos pontról, kimozdítom a csepeli Fideszt a hatalomból! Meg majd keresek ismertebb fórumot is.
Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attila ne reméljen csepeli befolyást, hatalmat és jövedelmet 2019 után!

Na mi van a Dagi Csárda 240 milliós átalakításával létrehozandó négy lakosztályos fideszes örömtanyával? Nem lesz belőle semmi, mert én örömtanyának nyilvánítottam gúnyból?
süti beállítások módosítása