CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megvan az első magyar arany Rióban

2016. augusztus 06. 23:47 - csú

szasz_emese_rio_elso_magyar_arany.jpgA párbajtőröző Szász Emese nyerte a magyar olimpia csapat első aranyérmét Rio de Janeiróban, miután drámai csatában, fantasztikus hajrával az asszó végén fordítva 15-13-ra legyőzte a kétszeres világbajnok olasz Rossella Fiamingót.

Az olimpiai kvótát az utolsó pillanatban megszerző Szász előzetesen  még úgy nyilatkozott, „matematikailag” nincs esélye rá, hogy érmet nyerjen Rióban, ehhez képest rendkívül magabiztosan menetelt a döntőig, sorrendben egy észt (15:11), egy dél-koreai (15-11), egy japán (15-4), majd az elődöntőben egy francia ellenfelet (10-6) legyőzve.

A döntőben a kétszeres világbajnok Rossella Fiamingo várt rá, és

mivel Szász Emese még sosem nyert aranyérmet felnőtt világversenyen, az esélyek az olasz mellett szóltak.

Mindketten óvatosan kezdtek, az első tusra 54 másodpercet kellett várni, és Fiamingo vitte be, de Szász gyorsan egyenlíteni tudott. Fiamingo két csuklószúrással 3-1-re vezetett, majd Szász ellenfelét a pást végére szorítva szépített. Fiamingo aztán harmadszor is csuklót szúrt, de Szász tartotta a lépést egy védés-visszaszúrással, majd jött egy együttes találat, aztán megint az olasz, de egy lábszúrással Szász újra felzárkózott egy találatra (5-6) az első harmad végén. 

Ezek után Fiamingo nagy sorozata következett, 10-6-ra elhúzott, de Szász összeszedte magát, és visszajött egy tus különbségre. Egy közbeszúrással megint Fiamingo talált, majd egy nagy csörte után Szász vitte a be a tust a már térdelő olasznak, így a harmadik harmadra 12-11-es Fiamingo-vezetéssel fordultak.

A végjáték kezdetén Szásznak sikerült kiegyenlítenie, először nem vezetett az olasz, innentől pedig maga a csoda következett. Szász egy gyönyörű karszúrással fordított, majd egy csuklószúrással egy találatra került az aranytól, és végül a végső tust is sikerült bevinnie. 15-13-ra nyerte meg a döntőt, ezzel rögtön az első napon megszerezte a magyar csapat első aranyérmét. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr479168530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása