CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csótánytanyává változtatta a panelházat a csepeli szemétgyűjtő férfi

2016. augusztus 23. 03:36 - csú

csotanyos_csepeli_panel_szomszed.PNGA Blikk információja: Csótányok és poloskák vették át az uralmat egy csepeli férfi lomokkal megrakott, kilencedik emeleti lakásában.

A hódító ízeltlábúak a lakó temérdek holmija miatt érzik otthonosan magukat. ­Hiába a rovarirtás, ahogy csütörtököt mondtak a csótánycsapdák is, a lakók mindennapjai viszont pokollá váltak. Az ott élők háborognak, a közös képviselő pedig teljesen tanácstalan. – Jogilag meg van kötve a kezem, kértem, felszólítottam, sőt az illetékes hatóságokhoz is fordultam már. Még a rovarirtók is feltett kezekkel fordultak vissza a lakás ajtajából, amikor

látták, az annyira zsúfolt, hogy nem lehet irtani – mondta Edit, a ház közös képviselője.

Leginkább a férfival szomszédos lakás lakói és az egy sorban élő szomszédok érintettek, hozzájuk ugyanis a csövek mentén a rovarok gond nélkül eljutnak.

– Nálam is van csapda, s amikor tehetem, csótányirtóval körbefújok mindent – mesélte Zsuzsanna, aki kedvünkért elővette az otthonában tartott csapdát, amelyben már egy tetem is volt.Egy másik szomszéd felháborodva mesélte, éjjel arra ébredt fel, hogy bogár is mászott a testén. Másnap a rokonaihoz költözött, ám mint mondja, ez nem maradhat így örökre.

Ottjártunkkor éppen az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól (ÁNTSZ) emberei a közös képviselő bejelentése miatt vizsgálódtak. Úgy tudjuk, az egyedül élő, gyűjtögető férfinak augusztus 25-ig adtak haladékot a rovartanya megszüntetésére.

– Egyszerűen nem tudok mit csinálni, elhunyt édesanyám holmijait és a feleségem dolgait is tárolnom kell valahol.Megpróbálom megoldani ezt az állapotot, és mindent ki fogok dobálni. Így talán megnyugszik mindenki – ígérte a problémáért felelős Pál.

Az ÁNTSZ-től megtudtuk, hogy az irtásért a lakásban élő férfi lenne a felelős. Amennyiben a rovarok elleni védekezésre járványveszély ­miatt lenne szükség, úgy az irtásról a járási hivatal gondoskodik. Ha egyébként a férfi megszegte az előírásokat, akkor akár a védekezés költségeinek megtérítésére is kötelezhető.

A csótányok főként a szemétledobó környékén bukkannak fel, a pincékben pedig különösen ott fordulnak elő, ahol hőközpont is van. A csótány elsősorban gombás és vírusos fertőző betegséget terjeszt. Súlyos, szélsőségesebb helyzetekben a közvetlen érintkezés allergiás reakciót, de akár asztmát is kiválthat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1211447258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása