CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek kérték? Igazoltatás is lesz a háziorvosi rendelőkben?

2016. november 09. 05:59 - csú

orvoshiany_4.PNGFurcsa hírt tett közzé a csepeli önkormányzat fideszes vezérkarának szócsöve, a csepel. hu. E szerint új rendelési idő lesz a "felnőtt" háziorvosoknál. Úgy néz ki mintha kedvező változásról számolna be a szócső, de ahogy elolvassuk az információt, számtalan kérdés tolakodik elő. Például az, hogy mikortól lesz még jobb a betegeknek? Aztán: a váróteremben miről lehet felismerni egy nyugdíjast vagy egy diákot, mi az ismertető jegye ott  annak, aki üzemben, irodában, szolgáltatásban dolgozik? Netán a belépés előtt vagy után igazoltatják majd a pácienseket Csepelen? Kérdezhetnénk azt is:  önök tudtak arról, hogy a háziorvosokkal konzultált Borbély polgármester? Ha nem, akkor ne szégyelljék magukat, mert talán arról sem hallottak, hogy a döntés előtt állítólag önöket is meghallgatták - telefonon.

Most már mindegy! Lássuk a tényeket:

"Új rendelési idő a felnőtt háziorvosoknál

A képviselő-testület támogatta a háziorvosok kérését, miszerint a délutáni rendelési idő kezdete és vége módosuljon. Dr. Oláh Ilona háziorvos a szavazás előtt elmondta, a módosítás a betegek érdekeit szolgálja, mert rendszeresen előfordult, hogy akik 18 óra körül érkeztek a rendelésre, csak 21 órakor kerültek sorra. A módosítás elfogadásával a nyugdíjasok már 15 órától tudnak jönni a délutáni rendelésre, így a tanulók és a dolgozók 17-18 óra között sorra tudnak kerülni. Borbély Lénárd polgármester hozzátette, a városvezetés néhány hónappal ezelőtt konzultációba kezdett a csepeli háziorvosokkal, amelynek során a rendelési időt kivéve minden kérdésben meg tudtak egyezni. Mint ismeretes, a háziorvosok délutáni rendelési ideje hétköznapokon 16 órától 20 óráig tart. Az önkormányzat a háziorvosok által javasolt új rendelési időről telefonos közvélemény-kutatást végzett, amin a megkérdezett csepeliek döntő többsége támogatta, hogy a rendelési idő hétfőtől csütörtökig 15 órától 19 óráig, pénteken pedig 13 órától 17 óráig tartson."

Forrás: csepel.hu

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1511941163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása