CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rossz hír az időseknek: alig lesz nyugdíjemelés jövőre

2016. november 10. 03:36 - csú

nyugdij-para-777.pngA nyugdíjak emelése még az egy százalékot sem éri el 2017-ben a rekordalacsony infláció miatt. A 0,9 százalékos inflációs cél ahhoz képes tűnik alacsonynak, hogy a Magyar Nemzeti Bank ennél jóval nagyobb, 2,3 százalékos pénzromlással számolnak jövőre

Soha ennyire nem volt alacsony a nyugdíjemelés, mint amennyi 2017-ben várható – derül ki az erről szóló kormány-előterjesztésből, amely kedden került fel a kormany.hu oldalra. Az ellátások mindössze 0,9 százalékkal lesznek magasabbak az idei szintnél, míg a rokkantsági járadék mértéke 34785 forintra nő, ha jóváhagyják a javaslatot. A véleményezésre mindössze két napot hagyott az előterjesztő Emmi.

Nagy mozgástér persze nincsen, hiszen az emelés mértéke a törvény szerint a jövő évre várt inflációval egyezik meg. Idén a nyugdíjak 1,6 százalékkal emelkedtek.

A 0,9 százalékos inflációs cél ahhoz képes tűnik alacsonynak, hogy a Magyar Nemzeti Bank ennél jóval nagyobb, 2,3 százalékos pénzromlással számolnak jövőre.

Az intézkedés csaknem 2,2 millió nyugdíjast, 428 ezer rokkantsági, rehabilitációs ellátásban vagy baleseti járadékban részesülőt, illetve az alig 50 ezer korkedvezményes nyugdíjast érint. (Forrás: HVG.HU)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr511946021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása