CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi van egy zsák csepeli ingyen krumpli mögött?

2016. november 12. 05:43 - csú

A Szerintem Csepel című Facebook oldal publicisztikáját olvasóink figyelmébe ajánljuk:

jol_jon_az_ingyen_krumpli.jpgIsmét krumpliosztás volt Csepelen. Jó dolognak tartom, amikor egy önkormányzat segíti a rászorulókat, ha már gondoskodni nem akar róluk.

Megint okosan csinálták, ésszel. Nekem tetszik. Dehogy vannak rászorulók kérem, egy ilyen rohamosan fejlődő országban, ahol dübörög a gazdaság, lecsökkent a rezsi, sosem látott mértetekben csökkent a munkanélküliség, ott nem lehet rászorulókról beszélni egy krumpliosztás kapcsán. Még szembemennének a kormánypropagandával!

A közjó adományból részesedni lakcím kártyával lehetett. Egy zsák ingyen krumpli jól jön bárkinek, nem igaz? Olyan ez, mint a talált pénz.

Szociológiai szempontból sajnálom egy kicsit, de nem került sor az önkormányzat részéről adatfelvételre, hogy

ki, miért veszi át az adomány krumplit, érdekes, nem utolsó sorban fontos adatokat lehetett volna rögzíteni.

Biztosan volt, aki csak azért vette át, mert egy zsák ingyen krumpli, jól jön, mint a talált pénz, és biztosan volt olyan is, aki azért vette át, mert alig van mit enni otthon. Az adatfelvételből derült volna ki, hogy merre mutat a reláció. Vajon kik voltak többen? A passzióból átvevők, vagy a nélkülözők? A hab a tortán egy gyors lekérdezés lenne, hogy akik nem tudtak az akcióról, és örültek volna a "talált pénznek", vagy épp nélkülöznek, azok hányan vannak, és milyen eloszlásban. Lenne képünk (vagy inkább adatunk) Csepel jóléti, vagy inkább elszegényedési trendjéről, amit a tavalyi adatokkal össze lehetne hasonlítani. Merre tart Csepel a jobban teljesítő Magyarországon?

Tavaly 15 tonna krumplit osztottak szét, 3000 családnak jött jól az adomány. Nem tudni, hogy "talált pénz", vagy nélkülözés okán. Az idén vagy több, vagy kevesebb. Egyszer minden kiderül. Furcsállom, hogy másnak nem jutnak eszébe a számokat, trendeket nyilvánosan feszegetni, akik tehetnék, és tenniük is kellene.

Csak jóságos önkormányzatot látok, segítő polgármestert, és hálálkodó lakosságot. Örülök, hogy mindenki jól van.

Tavaly is volt véleményem az akcióról.

https://youtu.be/DIb9EQZOoHY

Forrás: https://www.facebook.com/SzerintemCsepel  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4011946083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása