CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most mit titkolnak el a csepeliek elől Csepel fideszes városvezetői?

2016. november 21. 05:59 - csú

abel-borbely-777.pngBár már a november 29-i tanácskozást készítik elő Borbély Lénárd csepeli  polgármester és társai, ennek ellenére az október 27-én megtartott képviselő-testületi ülés 25 napirendjéből, mindössze 9-ről méltóztatott tájékoztatást adni a közpénzből eltartott csepeli önkormányzat közpénzből kiadott, fideszes szócsőként elkönyvelt lapja, a Csepeli Hírmondó. A kerület vezetői nem tartották fontosnak, hogy lapjuk tájékoztassa  a lakosságot például az idei költségvetés újabb módosításáról. Ami azért is érdekes, mert az eredeti tervekhez képest, folyamatosan nőnek a működési kiadások, most éppen 126, 5 % - nál tartanak. Ugyanakkor egyre nagyobb összegek

kerülnek tartalékba, ami azt mutatja, hogy az önkormányzat vezetése valószínűleg a választások előtti időszakra „tartalékolja” a jelentős beruházásokat. Nincs pénz az egészségügyi és szociális terhek és feszültségek csökkentésére, de arra van, hogy 24 millió forintot költsenek a „Pesti Srác” – ot ábrázoló köztéri szobor felállítására, annak ellenére, hogy 1956-ban Csepelen nem volt jellemző a „pesti srácok” részvétele a szabadságharcban. Arról nem is beszélve, hogy a polgármester a költségvetésben nem számolt el az október 2-i népszavazáson a referendum érvényessége érdekében felhasznált közpénzzel sem.

A cikk szerzője elhallgatja, azt is, hogy a Főváros Kormányhivatala kezdeményezésére módosították a testület Szervezeti Működési Szabályzatát; növelték a Polgármesteri Hivatal létszámát; döntöttek a Gazdasági Szolgáltató Igazgatóság átköltöztetéséről, annak érdekében, hogy a növekvő létszámú Klebesberg Intézményfenntartó Központ XXI. Tankerülete bekötözhessen a GSZI helyiségeibe. A Nagy Imre Általános Művelődési Központ Általános Iskolája és a többcélú tornacsarnok sem úszta meg az átszervezést – kezelésük, a kezelést ellátó személyzettel (9 fő) együtt a Csepeli Városgazda Zrt. hatáskörébe került.

Fontos, a csepeli nőket, asszonyokat negatívan érintő döntés volt, hogy kikerült az intézmény Alapító Okiratában szereplő csepeli telephelyről, a „kormányzati funkciószámmal” együtt a mammográfia működtetése, a Jahn Ferenc Kórházba. Állítólag „átmeneti időszakról van szó”, amit megkérdőjelez a mammográfiai szolgáltatás Alapító Okiratból való kikerülése. Egészen penetráns a főigazgató főorvos magyarázkodása a CSH-ban, miszerint korábban „javíthatatlan, korszerűtlen gépeket szereztek be.”, s ami még érdekesebbé teszi mentegetőzését, hogy a polgármester meg elintézi, hogy Jahn Ferenc Kórház használt berendezését valamikor – jelképes összegért – Csepelre kerüljön. Addig meg járjanak a csepeli nők és asszonyok át Pesterzsébetre, a Jahn Ferenc Kórházba.

Heppiend nincs? Nincs! A csepel.hu szócsőben megjelent pénteki közléshez ugyanis még azt sem mellékelték aznap, , hogy  miről fog tárgyalni a csepeliek által megválasztott jeles grémium. Csepel fura urai talán ma már kegyeskednek néhány szót ejteni erről. Pesterzsébetre mégsem mehetünk azért, hogy megtudjuk, mi történik Csepelen?!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1311975634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.11.22. 20:55:45

csepel.info/?p=54956#comment-290967
“Nincs vége a küzdelemnek”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. november 21., hétfő - 23:05
A senki által meg nem választott, listán parlamentbe jutott rezsibiztos miért használja a sajtótájékoztatója színhelyéül a csepeli polgármesteri hivatal nagy tanácstermét?

Tarjányi László 2016.11.24. 22:43:03

csepel.info/?p=55053#comment-291247
“Nem lehet majd ráismerni az új Rákóczi Kertre”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. november 24., csütörtök - 22:20
400 millió sok pénz, én feleslegesnek tartok ennyi pénz elköltését a Rákóczi-kertre. Bőven elég lenne 50 millió forint is, csak akkor kevesebb jutna a kivitelező fideszes haveroknak! Tiborcz István mivel vesz részt a projektben és mennyi jut neki belőle!
Nehogy azt higgyétek, vezetésváltás esetén nem lesztek elszámoltatva az utolsó fillérig!
Na mi van a Dagi Vendéglő fideszes örömtanyává alakításával, amire 240 milliót terveztetek?

csepel.info/?p=55033#comment-291250
“Újítsuk meg Csepelt közösen! – közönségszavazás az átalakuló Kossuth Lajos utcai üzletközpontokról”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2016. november 24., csütörtök - 22:29
Borbély úr, ne a meglevők átalakításával foglalkozzon, hanem teljesítse a választási ígéretét, az ötezer új munkahely létrehozását!!!
www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “
süti beállítások módosítása