CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli faragatlan fideszes önkény megszüntetésének feltételeire figyelmeztet Horváth Gyula

2017. január 03. 05:59 - csú

horvath_gyuszi_egyenes_beszed-777_3.png2017 a parlamenti választásra való felkészülés éve lesz. Ennek nem szabad úgy nekimenni, mint négy évvel ezelőtt!

Ha a demokratikus ellenzéki pártok nem tudnak teljes szívvel, és értelemmel melléállni annak a gondolatnak, hogy el kell zavarni az ország vezetéséből a Fideszt, akkor eredményünk nagy valószínűséggel nem haladja meg a 2014-est. Ez pedig nem csupán a képviselő-jelöltekre, ellenzéki pártokra, hanem az ország fejlődésére lesz nagyon hátrányos.

Mondhatni, hogy az országgyűlési választások nem a helyi szervezetek, hanem az országos pártvezetők kompetenciája. Van is ebben igazság, de az is igaz, hogy nagy dolgokat csak úgy lehet összehozni, ha az egyénekig el tudjuk fogadtatni törekvéseinket, ezért nagyon is jelentősek a helyi lépések. Mindenhol vannak tüskék, igaztalanságok, vélt, vagy valós sérelmek, de ezek tisztázása nélkül nincs meg a győzelem esélye. Nekünk, nem az országos politikában, hanem a választókerületünkben élő, csepeli, soroksári demokratákkal kell egyetértenünk néhány fontos, mondhatni sarkalatos kérdésben. A legfontosabb, hogy

minden potenciális politikai vezető, parlamenti és önkormányzati képviselő elfogadja, hogy ami ma Magyarországon van, az nem demokrácia, ezért a leváltásáért küzd!

Ma, Magyarországon illiberális - aszociális autokráciában élünk! Az elmúlt két választási ciklusban megtapasztalhattuk, hogy mit is ért a Fidesz a hatalomgyakorlás alatt. A kicsi mézesmadzag húzogatásának és a nagy korbácscsapásoknak a módszerét alkalmazza!

Illúzió azt hinni, hogy formai, felszínes dolgokkal, udvarias behódoló magatartással, vagy akár szakmai véleményekkel, megalapozott érvrendszerrel küzdeni lehet a fennhéjázó önkénnyel és a dzsentri típusú arisztokratikus viselkedéssel szemben. Nem! Ez csak megerősíti őket abban, hogy az út amit kijelöltek, (maguk és az ellenzék számára) helyes. Csepel érdeklődő lakosságának és minden képviselőtársamnak volt ideje megtapasztalni, érezni, hogyan működik a Fidesz vezetési rendszere. Láthatják, hogy nem alkalmazni, hanem megkerülni, kifacsarni akarják a demokrácia alapszabályait, gyengíteni intézményrendszerét, majd mindezt szembefordítani azokkal, akik hatalomba segítették őket.

Ezt mutatja a demokratikus intézményrendszer kifacsarása Csepelen. A sokaságból kiemelve,néhány példa: a „rendkívüli” ülések, és a csökkentve üzemeltetett a bizottságok, a néma, soha meg nem szólaló, csak szavazó Fidesz-frakció, ellenzéki képviselő véleménykifejtéséért bíróságra citálása, az önkormányzati sajtó Fidesz pártsajtóvá degradálása stb. A képviselők, és a kabinetben meg a vezető apparátusokban szolgálók magas tiszteletdíjaikat azért veszik fel, (azért kapják) hogy Borbély előterjesztéseit zokszó nélkül támogassák, megszavazzák. A testületi üléseket az ellenzék kritikája, és a polgármester faragatlan hozzá nem értő önkénye által kreált színjáték teszi alantassá.

Kár úgy tettetni, mintha itt demokratikus vita, értelmes párbeszéd lenne. Kár úgy viselkedni, mintha demokratikus testületben munkálkodnának! Ennek a módszernek az elfogadását, és nem a nép szolgálatát jelenti a behódoló, alázatos magatartás. Ezt a rendszert nem lehet megváltoztatni, ezt a rendszert le kell váltani! Gépiesen szavazó, üveges szemű Fideszes mamelukokkal értelmetlen, és hasztalan a demokrácia módszereivel próbálkozni!
A kivonulások, akciók és demonstrációk lehetnek csak hatásosak!

A hamis és igaztalan, antidemokratikus szabályok betartására hivatkozva, ellenzéki képviselőként hozzájárulni a demokraták megbüntetéséhez. Ez a gyengeség jele. Azt mutatja, hogy megosztható, pár garasért megvásárolhatók a demokratikus elvek, és emberek. Ezek a formainak látszó állásfoglalások valójában az önkény és a demokrácia támogatását szolgálják! Aki bármilyen formában segít a Fidesznek az illiberális hatalom gyakorlásában, azaz Orbán rendszer legitimálásában működik közre! Még időben vagyunk, hogy mindenki számot vessen múlttal és jövővel. Ebben az évben kell eldönteni, hogy harcos demokrataként, vagy harcos opportunistaként kíván viselkedni. És ez a jövő lényege: Leváltani, elűzni akarják-e a Fideszt, vagy morgolódó, jól megfizetett, de megalázott szolgaként szolgálni.

Meg kell érteni, hogy az illiberális rendszerhez való szellemi csatlakozás nem a megbékélést jelenti, hanem az önkény szabályainak elfogadását. Ezt, az ellenzéken belül mindenkinek meg kellene érteni, és a rendszerváltó szövetség alapelvévé kéne tenni. Azok, akik megreformálhatónak, elfogadhatónak és jobbíthatónak tartják a mostani Németh – Borbély rendszert Csepelen, (és az orbáni paktumokat az országban) valójában az Orbán rezsim fennmaradását támogatják. Rövid időn belül eldöntendő, hogy a meghunyászkodó, udvarias szolgálás, vagy az elveken alapuló, demokratikus együttműködés, (akár a vele járó hatalmi erőszakkal történő szembeszegülés) az, amit vállalni akar! Nem árnyalatban kell különbözni az illiberális önkénytől, hanem karakteresen, tettekben is!

Egységes elvek, egységes célok, karakteres emberek, határozott fellépése szükséges ahhoz, hogy minden választókerületben bizonyítani tudják a demokratikus erők, hogy akarják a győzelmet! Meg kell mutatniuk, hogy képesek a vezetésre, és ezért képesek egymást erősítve szövetségre lépni. Azért, mert van céljuk, elszántságuk és tudásuk, a demokratikus értékek alapján, a nép javára, kormányozni kerületet, és országot. Ha ehhez keresnek szövetségeseket, barátokat, támogatókat, bízhatnak a sikerben, és a boldog új évben!

Forrás: Horváth Gyulának, a DK csepeli önkormányzati képviselőjének Facebook oldala

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2112089847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.01.03. 19:26:31

"a polgármester faragatlan hozzá nem értő önkénye által kreált színjáték teszi alantassá"
A csepeli Fideszben Németh Szilárd a legokosabb, mindenkit eltávolított, aki nála különb volt!
A jobboldalon levő, "Csepeliek! Királymajoriak! Erről álmodtatok?" című cikk feletti képén látszik a szeméből áradó értelem!

"Gépiesen szavazó, üveges szemű Fideszes mamelukokkal értelmetlen, és hasztalan a demokrácia módszereivel próbálkozni!"
Válogatott csapat, Horváth József a saját hangján mondja el, ki miért tagja ennek a csapatnak!
avalodinemethszilard.wordpress.com/2010/09/24/nemeth-szilard-es-a-tobbi-csepeli-fideszes/

Tarjányi László 2017.01.03. 19:34:38

A pártok nyilván fognak jelölteket állítani, együtt vagy külön-külön. Utóbbi esetben felelősségteljes magyar embereknek össze kell ülniük, s válogatni a jelöltek közül vagy azokon kívül, hogy minden választókerületben egyetlen jelöltre szavazhassunk!

Nekem bármelyik alkalmas jelölt megfelel, aki képzett, elkötelezett a választók iránt, s nem a saját meg a barátai zsebének megtömésére ül be a Parlamentbe!
süti beállítások módosítása