CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mindenki őrizze meg a nyugalmát!

2017. január 10. 02:06 - csú

bakondi_gyorgy.jpgMindenki őrizze meg a nyugalmát, nincs semmi baj - kiáltja egy hivatalos személyiség Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben című örökbecsű könyvében. Erre nyomban kitör a pánik. Hiszen az emberek már csak ilyenek. Ahol baj van, ott azt még fel is nagyítják.

Édes hazánkban azonban nem foglalkoznak a lélek ilyen mélységeivel. Minálunk a hivatalos személyiség nem szólít fel a nyugalom megőrzésére, sőt. Inkább tesz róla, hogy kitörjön a pánik. Na jó, ha az nem, hát eluralkodjon a félelem, a polgárok aggódjanak, ha lehet, akkor

még egy kicsit rettegjenek is.

Rejtő Jenő sokféle figurát kitalált, de olyant, mint Bakondi György (képünkön), sosem tudott volna. Igaz, azt sem gondolhatta, hogy egyszer majd a magyar miniszterelnöknek szüksége lehet egy belbiztonsági főtanácsadóra. Akinek immár hosszú ideje fő feladata, hogy készültségben tartsa a lakosságot.

Tavaly év végén egy pillanatra már úgy látszott, mintha a terror- és migránsfenyegetésen túllépett volna az idő. Mintha a kormányzati kommunikáció és propaganda másféle meggyőző eszközöket talált volna, hogy a választóknak bebizonyítsa, csak pártunk és kormányunk 2018-as győzelme jelenthet megoldást szép hazánk összes gondjára. Ám az újabb és újabb külföldi terrorcselekmények, az Iszlám Állam akciói, vagyis az aggodalomra valóban okot adó események visszatérítették a jól bevált útra a magyar illetékeseket is. Ha úgy tetszik: a kezükre játszottak.

És így január első hetében ismét elárasztotta a hazai médiát a terrorveszély rémképe. Bakondi főtanácsadó mint hivatásos pánikkeltő tündököl. Jönnek a migránsok, több lett a köztörvényes bűncselekmény, hazánkba is begyűrűzhet a terror, amely nem áll meg határainknál - sorolja a valóságos és lehetséges fejleményeket. Gondoljátok meg, emberek - ez áll a fejtegetések hátterében. A jelenlegi hatalom megvéd benneteket, kerítést épít, ellenáll a kvótának, nem enged be a határon akárkit. Nektek egyetlen dolgotok marad: jövőre is a Fidesz-KDNP mellé tenni az ikszet. A belbiztonsági főpropagandista garantálja, aki így tesz, nem lesz több gondja.

Bár nem könnyű, de Bakondi ellenére mindenki őrizze meg nyugalmát. Pánikolni ráérünk később.

Sebes György

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr212106035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása