CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sztálinváros, az állatorvosi ló

2017. január 19. 02:18 - csú

tavfutes.PNGDunaújváros különleges település Magyarországon. Afféle kísérleti laboratórium, amilyen Sztálinváros korában is volt, szegény. A rezsicsökkentés és államosítás állatorvosi lova. Hazánk 51-es körzete. Mi is cikkeztünk már róla, hogy új közlámpák világítanak a településen. A helyiek szerint azonban emiatt sötétedés után alig látni valamit. A megszaporodó gázolásos balesetek miatt a közlekedőket polgárőrök és rendőrök segítik. Uniós negyedmilliárd folyt el az acélváros elsötétítésére - a hatóság nem talált felelőst.

A már letartóztatott politikussal is büszkélkedhető helyi fideszes városvezetést a „a kormány sikeres rezsicsökkentésének” szabotálásával vádolt vízmű akadályozza a

nép felvirágoztatásában.

Heteken át csak csepegett a csap, Mészáros Lőrinc ásványvizében kellett tisztálkodniuk a városlakóknak. Mások arra panaszkodnak, hogy a távfűtés is alig működik. A már nemcsak vakoskodó, hanem immár fázó, szomjazó alattvalókat és a csőd szélén álló szolgáltatókat is hamar helyretette a polgármester, hogy ez az egész kb. csak gyurcsányista nyafogás a rezsicsökkentés ellen.

Annak idején Kádár János is bepipult, amikor a sajtó tudósított, hogy Miskolcon több száz lakásban nincs távfűtés. Szerinte inkább arról kellett volna beszámolni, hogy sok százezerben meg van.

Amikor e sorokat írjuk, állítólag a víz már folyik a kohó melegétől nem fűtött Sztálinvárosban. Egyebekben pedig a hadseregben szokásos mondást üzenjük a lakosságnak: a katona nem fázik, csak úgy érzi.

Veress Jenő

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5112132665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása