CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hattyúkat és más madarakat etetni a csepeli Kis-Duna partján veszélyes!

2017. február 11. 05:55 - csú

hattyuk_csepeln_a_kis-dunan.jpgMiként blogunk Facebook oldalán Haldokolnak a hattyúk...címmel tegnap hírül adtuk, a Hollandi út közelében, a csepeli Kis-Duna partján több hattyú pusztult  el. Ezzel kapcsolatban az önkormányzat hivatalos internetes weblapján, a csepel.hu - n az alábbi felhívás jelent meg:

"Tisztelt Csepeliek! 

2017. február 10-én arról tájékoztatták a csepeli önkormányzatot, hogy az elmúlt napokban több hattyú is elpusztult a csepeli Kis-Duna parton. A valós okokról

egyelőre nincs az önkormányzatnak információja.  

Ezért kérjük, hogy a következő napokban ne etessék a madarakat. Etetéskor a madarak nagy tömegben vonulnak egy helyre, ami fertőző betegség esetében újabb állatokra lehet végzetes. Amennyiben bárkinek van olyan információja, hogy a madarakat megmérgezhették, kérjük haladéktalanul értesítsék erről a rendőrséget. 

Beteg állatokkal kapcsolatban a területi állategészségügyi hatóságnál vagy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) zöld számán (+36-80-263-244) lehet bejelentést tenni. A folyóvízben elhullott állatokkal kapcsolatban a kezelői feladatokat ellátó Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság tud intézkedni. A madárinfluenza-helyzettel a NÉBIH oldalán találnak folyamatosan frissülő információkat:

http://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza 

A csepeli Kis-Duna part méltán lett az itt élők kedvence. A partvonal növény- és állatvilága különleges, és a vízimadarak a leglátványosabbak mind közül. Ezért is vagyunk különösen szomorúak az elpusztult hattyúk miatt.

Vigyázzunk közös értékeinkre és Csepel természeti kincseire!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4812248108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása