CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami egyre erősebben mérgezi Csepelt, ahol már kérdezni sem lehet?

2017. május 11. 05:59 - csú

Valami nagyon elromlott Csepelen. Ez derül ki Horváth Gyula DK-s önkormányzati képviselő írásából és a cikkére érkezett reagálások egy részéből. 

Képviselő-testületi ülés volt két hete Csepelen.
horvath_gyuszi-5_10.PNGKérdeztem volna! De, nem engedték!
A METRANS napirend kapcsán szerettem volna felvilágosítást kapni a jegyzőtől, de mindjárt az elején a polgármester megvonta tőlem a szót. Érthetetlen számomra, ha tiszta a lelkiismerete miért lett volna számára kellemetlen a kérdés: megadták-e a METRANS-nak a veszélyes anyagokat is tartalmazó konténerek csepeli javításának engedélyét? A kérelmet a METRANS már másfél éve beadta. Azóta az üzemszerű működés beindult (habár ezt Ábel alpolgármester tagadta) és a környék lakói, a telep sátrait látva arra gondolnak, hogy ott történik a sérült konténerek javítása.

A kérdezés lehetőségének megtagadása azt erősíti, hogy a sátrak nem csak a tevékenységet, de a kockázatokat és a veszélyt is takarni akarják. Ezt sugallja a polgármester azzal a viselkedésével, hogy az ellenzéki képviselőtől törvénytelenül elvonja a kérdezés jogát. A Németh-Borbély tandem és a Fidesz nem a csepeli emberek életét, biztonságát védi, hanem a saját, és pártfőnökei /Szíjártó/ jól felfogott hasznát keresi. A lakosság természetes félelmét kívánja altatni. Azt a bölcs veszélyérzetet, amelyik abból táplálkozik, hogy

a csepeliek közvetlen környezetében akár nagy töménységű veszélyes anyagok is elszabadulhatnak. A kérdezés megtiltása a tájékozódás és a felkészülés esélyét is kiiktatja. A másfél évvel ezelőtti, - a polgármester és a kormányzó Fidesz képviselők nélküli - lakossági fórumon a lakók és a pártok tiltakoztak a veszély fokozásával járó tevékenység bővülésre. Az ülés, botrányos, és lázadó volt, mert a lakók úgy érezték, hogy havaira esetén már a puszta életük is veszélyben foroghat.

Sem Budafokot, sem Halásztelket nem értesítették a fórumról, holott a veszély őket is fenyegetheti. Nekik fogalmuk sincs mi készül tőlük pár száz méterre. Ez aljasság!

Ferenc Jenei Remélem a pofátokra fagy a kacaj nem sokára. Borbély egy közmeghallgatást sem mer kiírni.
Ágnes Losonciné Killik Mi az , hogy megvonja a szót???Mit képzel magáról???
Ábel Attila Ha valaki nem a témáról beszél, mellébeszél, attól meg lehet vonni a szót. Gyula ezt tette. A Metrans amúgy 2008-tól van Csepelen, akkor a Gyulának még nem volt semmi baja vele. A gyár még régebben van Csepelen, korábban azzal sem volt baja. Most az a baja, hogy nem ő van hatalmon, ennyi.

Ciprián Ferenc Bergendi  butaságokat beszélsz, de jól áll neked !!!
Ágnes Losonciné Killik Én akkor sem szeretném, ha ilyen módon szakítanának félbe, ahogyan azt a parlamentben is teszik....Egyszerűen megalázó!
László Lenkei Valóban nem a témához tartozik Horváth kérdése,de ha már témánál vagyunk:.Attila kérlek tájékoztass minket,hogy a legveszélyesebb anyagokat is -esetenként- átfejtő műveletek (Metrans saját anyagból.) veszélyeztetik e a környezetében élőket.Mint ingatlanokkal évtizedeken át foglalkozó kérdezem,hogy ha a házad e beruházás közelében áll,azt drágábban tudnád eladni,vagy esetleg a kutyának sem kellene?Ki fizeti a " révészt"?Mi van a védőtávolságokkal?Végül: Ha sérül a lakók egészsége ki vállalja a felelősséget?
Ábel Attila László Lenkei László, ez a beruházás a gyárban van, messze a lakóházaktól. A konténerekben 99%-ban ugyanazt szállítják, amit a boltokban meg lehet venni. Akkor a boltokat is be kellene záratni?
László Lenkei Hiszek neked,de a Metrans nem csak bolti cuccokra kérte az engedélyt.Neked is van -nálam bővebb-anyagod,kérlek ismét nézd át!Mi van a többi felvetésemmel?
Ábel Attila László, ha a gyárakban nem lehetne csak olyan tevékenységeket végezni, amiket otthon a lakóházakban is, akkor a magyar GDP ötöde lenne a mostaninak. A bányákban, öntödékben, gyárakban, logisztikai központokban veszélyes anyagokkal is foglalkoznak. A Csepel Művekben a XIX. század vége óta folyamatosan, megállás nélkül, mindig is voltak veszélyes munkafolyamatok. Hiszen egy gyár. A mindenhol üvöltöző Csaba Péter is ilyen helyen dolgozott, dolgozik, és talán még dolgozni is fog, miközben minden ellen tiltakozik. A Metrans működése biztonságosabb lesz, mint 2008-2017-ig, mivel magasabb biztonsági felszereltségű a mostani terminál.
Ábel Attila Ja, és a korábbi terminál is megfelel a biztonsági előírásoknak, ne felejtsük el.
László Lenkei Magamtól is kérdezve,miért nem tudtunk erről?(Gorombán:Ha ugyanezt a veszélyes anyag átfejtést csinálták a tudtunk nélkül 2008-2017 között,akkor a kurva anyjukat! Meg annak is aki rábólintott.)
Ábel Attila Laci, én nem tudom milyen átfejésről beszél a Gyula, ennek utána kellene néznem. Úgy tudom, hogy az új terminálon átrakják a konténereket, és a vámvizsgálat során azokból mintát vehetnek. Ha átfejnek valamit, szerintem az sem egyenértékű az atomháborúval, (például kohók is vannak, voltak a gyárban, ami szintén veszélyes üzem) de ilyenről én nem tudok. A terminál a legmagasabb szintű környezetvédelmi feltételeknek felel meg. Ezzel együtt, mint minden üzem, természetesen veszélyes üzem. Ezért van a többi veszélyes üzem között, a gyárban, és nem valamelyik lakótelepen.
László Lenkei Kösz.Nekem egy magát hozzáértőnek mondó azt állítja,hogy( alább Metrans anyagból ollózva),több km védőtávolság kellene a lakóházaktól:
László Lenkei fényképe.
Ábel Attila Laci, akkor a szakértők nem értenek hozzá, és le kell bontani a magyarországi kikötők, üzemek, vasútvonalak és terminálok 90%-át.
László Lenkei Lehet Attila,igazad van.Majd az idő eldönti.Csaó,megyek kajálni.
Nemes Éva A szakértők értenek hozzá de a politikusok és a PÉNZ felülír mindent. A kisember nem fontos senkinek!
Ábel Attila Nemes Éva Akkor kérdezze meg a Gyulát, mennyit kapott ezért. Az új terminál sokkal biztonságosabb.
Péter Csaba Ha az Attila egy f..., attól még nincs igaza hogy azt hiszi hogy neki lehet
Ica Marton Az a baj, hogy teljesen átveszik a kormánytól a kommunikáció formáját. Az en választ, hogy most az a baja, hogy nem ő van hatalmn. Komolyan mondom mint az óvodában. Kiirják, hogy Csepel Városközpont. Na Attila itt most lehet szövegelni, ki is van hatalmOn? Térdig járni a szemétbe /nézzék meg pl. Erzsébetet, a városközpont milyen tiszta/ t nem nagy mellénnyel kell dumálni, fel kell sorolni mit hoztak létre mióta az önkormányzatot igazgatják. Sok.sok pénzt költöttek a foci dühöngőre, de minek? Mi van a Pszichiátriai Gondozval, Tüdőgondozóval, az SZTK-ban a szellőzés, kézmosási lehetőség és még sorolhatnám. Erre legyen esze Attila ne arra, hogy mint egy dedós perlekedik a Horváth Gyulával.
György Sipos Nem kommunikálnak, hanem leugatnak mindenkit. Vagy pofátlan személyeskedésbe kezdenek.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr512491587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.05.11. 22:35:19

Ábel Attila pofázhat más weblapján amennyit akar, az ő Csepelinfóján meg mindenkit kitilt akinek más a véleménye!

Goebbels doktor szorgalmas másolója, csepeli propaganda miniszter, azaz kommunikációért felelős alpolgármester. Hogy mi a fenét csinál egész nap, ha mindenkit úgyis kitilt/letilt, fel nem foghatom! Nem lett volna jobb maradni a geofizikánál?

csepeliek.blog.hu/2017/04/08/abel_attila_csepel_fideszes_alpolgarmestere_elarulta_a_fideszt_mszp-s_lett
Tarjányi László 2017.04.08. 23:33:04
Ábel Attila jól titkolja a végzettségét és életpályáját, vajon mihez is ért valójában? Hivatalos oldalakon nincs érdemleges adat, Németh Szilárdról szóló "Egy orbánista élmunkás" című narancsos cikkben van utalás hogy Ábellel a vasutasszakszervezetből, majd a VITUKI-ból ismerik egymást. Ábel azóta Németh árnyéka, Csepelre is költözött.
magyarnarancs.hu/belpol/nemeth-szilard-rezsicsokkentesi-elnok-84673

Ábel Attila Facebook-os adatlapja szerint 1998-ban végzett a Miskolci Egyetemen, Miskolci Egyetem
Geofizikai Intézeti Tanszéke szerint 1996-ban végzett náluk Ábel Attila nevű hallgató.

Én azt hittem újságíró, erre utalna az is hogy egyetlen hatásköre van a szervezeti tabló szerint, kommunikációért felelős alpolgármester. Mindenesetre, az általa csúcsírásainak tartott műveit az alábbi weblapon gyűjti!
csepelinfo.blogstar.hu/
süti beállítások módosítása