CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az elhallgatott csepeli darabolás

2017. május 19. 05:59 - csú

 titok-255.pngA csend Csepelen mindig gyanús!

Különösen gyanús a csend, ha csepeli közéleti kérdésekről, csepeli családok életét érintő eseményekről van szó. Márpedig április óta nagy a csend a nyilvánosság előtt egy darabolásról.

Miként beszámoltunk róla, a csepeli önkormányzat képviselő- testülete Morovik Attila alpolgármester javaslatára ez év június 30-ával szétdarabolta a Nagy Imre Általános Művelődési Központot.

Az ÁMK bölcsődéje a Humán Szolgáltatások Igazgatóságához, az óvoda a Csodakút Egyesített Óvodához, míg az iskola és az Alapfokú Művészeti Iskola a

Dél-Pesti Tankerületi Központhoz került. A javaslatot minden szakmai indoklás és hatástanulmány nélkül tették a testület elé.  A dokumentum nem tisztázza az átszervezés költségeit, illetve a munkajogi problémákból adódható kiadások nagyságát sem. Ráadásul az előterjesztő nem vette figyelembe a szakszervezetek véleményét.   

A javaslat elfogadása óta ezekről az információkról, a darabolás részleteiről, tudni valóiról – egy hang nem sok, de annyi sem hangzott el az önkormányzati elektronikus vagy írott sajtóban. A helyi médiából ‑ a csepel.hu –ból és a csepeli Hírmondóból ‑  a családok százait érintő kérdéseket és válaszokat kiszorította a bornírt sorosozás és migráncsozás.

V-A

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612513825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása