CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért beteg a csepeli egészségügy?

2017. június 12. 05:59 - csú

sztk-ok-_borbely_kerdojel.pngTermészetesen az egészségügy sem maradhatott ki a Csepeli Hírmondó mellékletként május 18-án megjelent Félidőben Csepel sikerre hangolva című „sikertörténetből”. A lap 12. oldalán megjelent AZ EGÉSZSÉGES CSEPELÉRT cím alatt a polgármester új orvosi gépekkel és műszerekkel, illetve új szakrendelésekkel dicsekedve próbálja elkenni az eltelt hét esztendő csepeli egészségügyi ellátást romboló intézkedéseit.

Azt például, hogy a csepeli SZTK önkormányzati támogatását a 2010. évi 584,3 millió forintról, Németh Szilárd uralkodásának első évében 364,6 millióval(!) ~38 %-ra csökkentették. Borbély 2014-es győzelmét követően valamennyivel nagyobb lett a támogatás összege, de 2016 végére még mindig csak 309,6 millió forint, ami a hét évvel ezelőttinek 52,9 %-a. Az elhallgatott pénzkivonások következménye, hogy az intézmény működési rendjét, a szakorvosi rendeléseket az elmúlt évek alatt többször kellett átszervezni. Rendeléseket szüntettek meg. Több mint 8 %-kal csökkent a közalkalmazottak száma. Arra sem tellett, hogy megőrizzék a mammográfia működését. A csepeli lányok, asszonyok tavaly már a Jahn Ferenc Kórházba jártak át emlőrákos szűrővizsgálatokra. Elmaradt a várólisták 2014-es választásokkor megígért megszüntetése is

tudogondozos_sorozat-2017-03-09-rol_1.pngA két és fél éve közzétett 35 pontos polgármesteri ígéretdömpingben kiemelt helyet kapott a csepeli tüdőgondozó is. Borbély úr akkor vállalta, hogy „Rendbe tesszük és korszerűsítjük a tüdőgondozót, méltó körülményeket teremtünk a tüdőgondozó betegei és munkatársai számára.” Erről most, a „Félidőben…” valamiért elfelejtett beszámolni és a CSH sem hívta fel a polgármester figyelmét az ígéretre.

A tüdőgondozóban uralkodó áldatlan állapotok miatt a napokban kirobbant botrány http://csepeliek.blog.hu/2017/05/30/gyulnek_a_botranyok_csepelen_peneszelharitasra_a_tudogondozoban_nincs_penz_mikozben_nemeth_szilardot#more12549695 ellenére valószínűleg még sokáig kell várnunk az intézmény elfogadhatatlan helyzetének rendezésére. Hét év alatt még a tulajdonviszonyok sem rendeződtek. Vajon ki a felelőse az ügynek? Meddig kell még eltűrnünk a tüdőgondozóban uralkodó körülményeket? Meddig folytatódik a sikerre hangolás, a gondok elhallgatásának értelmetlen kommunikációs gyakorlata Csepelen? Meddig járathatják még le a kerület vezetői Csepelt? http://csepeliek.blog.hu/2017/06/02/mit_muvelt_csepellel_borbely_lenard_nemeth_szilard_es_abel_attila_egy_het_alatt#more12557283

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312564963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása