CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Nem az a baj...

2017. június 23. 05:59 - csú

borbely-abel-morovik_2014-tol_2.PNGCsepel polgármestere és két alpolgármestere ellenzi az ellenzék kritikáját, elfojtja  a vitát

Az ellenzékiség azt is jelenti, hogy annak a csoportnak, amelyik nem a kormányzók oldalán áll, alternatívát kell mutatni azok cselekedeteivel szemben. Ez azt jelenti, hogy a kerület vezetés elveinek különbségéből adódó eltéréseket megmutassák a választóknak. A kormányzásban résztvevők, építéssel, bontásokkal, prioritások alkalmazásával, és saját példamutatással jelzik a település polgárainak, hogy miként képzelik e vezetés gyakorlati megvalósítását. Az ellenzék ezzel szemben, egy más elképzelésre épülő rendszer üzemeltetését végezné, más alkotásokkal, más prioritásokkal, és más példamutatás alapján. Így van ez Csepelen is!

A kormányon lévőknek hitelességük fogytával egyre nagyobb szükségük lenne

az ellenzék segítségére, hallgatólagos támogatására. Ezt azonban nem kaphatják meg! Azért nem, mert 2010 óta mindent megtettek azért, hogy az ellenzékieket megsemmisítsék. Ezt nem a szó valós,(habár a szándékot illetően lehetnek kételyek) sokkal inkább egzisztenciális, és politikai értelmében kell érteni. Ebben a helyzetben nincs mérlegelési lehetőség. Az MSZP vezetőjét több mint hetven feljelentéssel tették partvonalra. Az eltelt évek során ebből a rengeteg jogi zaklatásból a töredéke sem ért célba. Nekem is kötegnyi idézésem van bíróságokról azért, mert a fideszesek feljelentettek, vagy vádoltak. Mindkét ellenzéki erő emberei folyamatos atrocitásnak vannak kitéve. A Fidesz pártsajtóként működő önkormányzati újság mást sem tesz, mint a lejáratásunkkal foglalkozik. Nincs olyan lapszám, amiben hamis vádakkal, alaptalan rágalmakkal ne támadnának bennünket.  Nem elég, hogy az ellenzéki képviselőket, de azok családját, magánéletét, munkatársait, kollégáit is aljas támadásokkal illetik.

Aztán mostanában egyre gyakrabban hallatják, hogy az ellenzéknek nem tetszik semmi! Kérdem én, hogy ezek után minek kéne, hogy tetsszen?

Ebben a helyzetben egyetlen védekezés lehet a nyilvánosság elé tárt tények és a kemény, kíméletlen kritika! Nincs lehetőség arra, hogy a kormányzók cselekedetéből kiemeljük azokat, amiket elfogadhatónak, vagy beilleszthetőnek tartanánk azokba a folyamatokba, amik a mi elképzeléseinkkel sem ellenkeznek!
Mert nem az a baj, ha a lakosság szolgálatára intézményeket, létesítményeket hoznak létre, hanem az, amikor ezeknél mértéket tévesztenek. Ilyen például a játszótér fejlesztések esztelen túlzása. Nem lenne baj, ha az önkormányzat és vállalata, intézményei munkájuk elvégzéséhez eszközöket, járműveket vásárolna, hanem az a baj, hogy ezek jelentős része nem haszonjármű, hanem a vezetői nagyzást kifejező és a luxust szolgáló személygépkocsi. Ebben a polgármester és helyettesei rossz példával járnak az élen, mert az ő pénzszórásuk országos szinten is kimagaslóan gátlástalan és nagyfokú arcátlanságot tükröz.

Nem az a baj, ha köztereket rendeznek, de az nagyon nagy baj, ha ezért garmadában vágják ki a fáinkat, szűkítik tereinket. A Szent Imre téri mostani pavilonépítéssel visszaállíthatatlan kárt okoznak! Ezt a teret a fakivágásokkal, cserje irtásokkal, túlméretezett játszótérrel, és a mostani betonozási cselekedetükkel megszüntették parknak, és megszüntették térnek lenni! Könnyen elképzelhető, hogy pár évtizeden belül a II Rákóczi Ferenc utca egy alig megkülönböztethető részévé válik. Rövidlátó döntéseik miatt az ottani templom is elszürkül, vagy eltűnik. (Ahogy az egészséges fákra ráfogták, hogy betegek, majd a templomra is találnak szakembert, aki kimondja, hogy életveszélyes, aztán jön a dózer.)

Nem az a baj, hogy a mentőknek, kórházaknak pénzeszköz átadással és eszközvásárlással forrást növelnek, hanem az, hogy közben az ittenieket elhanyagolják! Már nem az a baj, hogy sokat kell várni néhány szűrésre, hanem az, hogy már szinte nincs is! Nem csak a tüdőszűrő szégyenletes és embertelen, hanem már szakorvos is alig van a rendeléseken, ügyeleteken.

És végül, nem az a baj, hogy egy multifunkcionális sportcsarnok épülne Csepelen, hanem az, hogy az ide szánt kétmilliárd forint állami pénzt és közel negyvenmilliós csepeli vagyont mentoruk, Németh Szilárd magánalapítványába, az ő lakására jegyeztették be a fideszesek.

Ebben a csepeli környezetben az ellenzék elhallgattatása érthetően fontos a fideszes vezérkarnak. Ezért a perek, a feljelentések, a bírósági meghurcoltatások, az igazságtalan tiszteletdíj elvonások, a jogtalan büntetések. Csak, hogy ezzel nem csökkentették az ellenzőik számát, hanem növelték! Nem kis mértékben azokkal a tisztességes emberekkel, akik korábban még a Fidesz táborában gondolták megvalósítani álmaikat.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4312601137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.06.23. 23:42:51

A fideszeseket végképp ki kellene szavazni a csepeli politikai térből, aztán meg sem ismerni őket! Senkik voltak, ma is azok, holnap is azok lesznek! Németh Szilárd bábjai, aki 17 új tag beléptetésével választtatta meg magát csepeli Fidesz-elnöknek a régi helyére, s azóta keményen fogja az itteni fideszeseket, nehogy vele is ugyanez történjen! Aki kíváncsi, keressen rá az "a valódi Németh Szilárd"-ra!
süti beállítások módosítása