CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli Munkásotthon: Mit válaszol Vida István Nagy József levelére?

2017. június 28. 05:59 - csú

vida-borbely-nemeth-777_1.pngVida István, Németh Szilárd és Borbély Lénárd társaságában magyarázza bizonyítványt

A Népszava tegnap elemző cikket közölt a csepeli Munkásotthonról, és arról az elképesztő helyzetről, ameyben a nagy múltú  kulturális, művelődési intézmény  Németh Szilárd Fidesz-alelnök rögeszméje, politikai bosszúja miatt került. Az intézmény eddig minden mesterkedés ellenére él és dolgozik. Az anyagi forrásra azonban a rendkívülivé tett körülmények között is szükség van. Nagy József, a Csepeli Munkásotthon Alapítvány kuratóriumának elnöke ezért levelet írt Vida Istvánnak, a Csepeli Városkép Kft ügyvezető igazgatójának. A levelet változtatás nélkül közöljük:

Csepeli Városkép Kft.
1215 Budapest,
Csete Balázs u. 15.

Vida István ügyvezető igazgató részére

Tisztelt Vida úr!

Alulírott Nagy József, mint a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a kuratóriumi tagok és az intézmény vezetése egyetértésével, az alábbi kérelemmel fordulok Önhöz.

A Csepeli Városkép Kft. egy 2015. évben hozott törvénymódosítás következtében a Csepeli Munkásotthon Alapítvány tekintetében alapítói jogot szerzett. Ezen idő alatt egyetlen egyszer sem kereste meg az alapítványt törvényesen működtető kezelő szervet, így egyeztetés céljából sem. Ehelyett alapító okirat módosítást kezdeményezett a Fővárosi Törvényszéknél, melyben a jelenlegi kuratóriumot leváltva, egyszemélyi kurátort jelöl meg és teljes körűen kicseréli a FEB tagjait is. Az Ön beadványa országunk törvényeivel ellentétes, ezért első és másodfokon is elutasították (a Fővárosi Törvényszék 77.Pk.64.904/1991/91. számú végzésével, melyet a Fővárosi Ítélőtábla 4.Pkf.25.063/2017/3. számú végzésével helybenhagyott). Kötelességemnek tartom tájékoztatni Önt arról, hogy a Csepeli Városkép Kft. által kezdeményezett alapító okirat módosításának módja, nagyon nehéz helyzetbe hozta a Csepeli Munkásotthon Alapítvány működését, súlyosan veszélyeztette az alapítványi célok megvalósulását, melyet a jelenlegi kezelő szerv és az alapítvány alkalmazottai, nagy erőfeszítések árán, de sikeresen kezeltek.

Nevezetesen a 2016. évi állami működési támogatás pályázatunkat több, mint 10 M forinttal  lecsökkentették, arra hivatkozva, hogy az alapítvány kezelő szerve peres eljárásban áll az alapítói jogok gyakorlójával, azaz a Csepeli Városkép Kft-vel (mellékelve TEMI levél, amelyben szereplő javaslatot, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is elfogadott, támogatott). Próbáltuk személyesen és levélben is cáfolni azt, hogy peres eljárás állna a két fél között, nem tudtuk a problémát megoldani, mely továbbgyűrűzik a 2017. évi pályázatunk tekintetében is. Az Ön által képviselt cég azt a látszatot kelti akarva vagy akaratlanul, hogy a Csepeli Munkásotthon Alapítvány működése nem megfelelő, erre utal a jelenlegi kezelő szervvel való párbeszéd hiánya és a beadott alapító okirat módosításának tartalma. Sajnálatos módon a kulturális központ működését semmilyen módon nem segítette és segíti elő, hanem hátráltatja azt.

Figyelembe véve, hogy a Csepeli Városkép Kft. alapítói vagyon hozzájárulása nélkül vált  alapítói jogok gyakorlójává e nagy múltú alapítványnál, ráadásul tevékenysége következtében közvetetten anyagi kár érte intézményünket, kérjük, hogy ennek pótlása céljából, alapítványunkat 10 M forint, azaz Tíz-millió forint működési támogatásban szíveskedjen mielőbb részesíteni!

Budapest, 2017. június 8.

                                                    Tisztelettel:

                                                                                       Nagy József
                                                                     Csepeli Munkásotthon Alapítvány
                                                                           kuratóriumának elnöke

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6412623849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása