CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetés lesz holnap a Belvárosban a szabad sajtóért és a függetlenségért

2017. augusztus 19. 03:54 - csú

szabad_sajtoert_2017-08-20_egyutt.PNGTüntetést szervez az újságírókkal szembeni kormányzati támadások ellen augusztus 20-ra, vasárnap  délután négy órától Budapesten, az V.kerületi a Szabad Sajtó útjára az Együtt.

„Nem tűrjük, hogy a kormányzat vegzálja a sajtó munkatársait. A sajtó a ti füleitek, a ti szátok, azért kérdeznek, hogy utána nektek beszámolhassanak a kormány működéséről, hogy ti ellenőrizhessétek hogyan költik el a ti adótokat” - mondta el  Juhász Péter. „Most éppen az újságírók vannak a célkeresztben, de rajtuk keresztül az egész szabad társadalmat támadja a kormány. Aki fel akarja számolni a demokráciát, az mindig az újságírókkal fogja kezdeni” - fogalmazott Karácsony Gergely.

A Magyar Nemzet nemrégiben megírta, hogy ősztől a Fidesz következő gyűlöletkampánya

Soros György és Brüsszel mellett a kormányzati vezetők gyanús vagyonosodását firtató média munkatársai ellen fog irányulni. Orbán Viktor nemrégiben Tusványoson tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a következő kilenc hónapban: „Soros maffiahálózatával és a brüsszeli bürokratákkal (…) meg az általuk működtetett médiával kell megküzdeni.”

A most szerveződő tüntetésen beszédet mond Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom vezetője, Vágó Gábor volt országgyűlési képviselő, aktivista és Lukácsi Katalin volt KDNP-tag. A rendezvény 4 órától 6-ig fog tartani, majd a tüntetők a tervek szerint átvonulnak a Közös Ország Mozgalom rendezvényére, hogy az igazságtalan választási rendszer ellen is tiltakozzanak. „Reményeink szerint más pártok is részt vesznek” - mondta el Juhász a videón.

Az MSZP jelezte, hogy részt vesz az újságírók melletti tüntetésen és erre kéri szavazóit, szimpatizánsait is. „Orbán az ország főszerkesztője” - fogalmazott a párt közleménye, szerintük a miniszterelnök továbbra is csak azzal foglalkozik, hogy a teljes magyar médiapiac az uralma alá kerüljön. A párt azt ígéri: 2018-ban a kormányváltást követően visszaállítja többek között a hiteles közszolgálati tájékoztatást, megszünteti a sajtómonopóliumokat, változtat a médiát alapvetően befolyásoló törvényeken, valamint forrásokat biztosít a kulturális és művészeti lapok újraindításához.

Batka Zoltán (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8512762016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása