CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért fizettetett ki titokban 90 millió forintot a csepeli polgármester?

2017. október 06. 04:24 - csú

penzfizetes.PNGA szeptember 28-i képviselő-testületi ülés napján a költségvetési rendelet módosítását javasló előterjesztéssel kapcsolatban blogunk a következő kérdést tette fel:

 „Az Árpád utcai tízemeletes házak kivitelezőjével a HUNÉP-pel 2010 óta pereskedik az önkormányzat. A vesztett perek ellenére többször fellebbezett, s nem volt hajlandó fizetni a gazdasági társaságnak, így a tartozás egyre nőtt. A költségvetésből úgy látszik, hogy kifizette a tartozást. Ha igen, milyen határozat alapján, s miért nem tájékoztatta erről a tényről a nyilvánosságot?”

http://csepeliek.blog.hu/2017/09/28/fogos_kerdesek_a_csepeli_gyermekfogaszatrol_egeszsegugyrol_az_eltitkolt_kiadasokrol_a_lefujt_beruhaz#more12904488

Kérdésünket nemcsak a

rendeletmódosítás 2/a sz. mellékletének 3956. sorszám alatt szereplő adatok, hanem a napirend előtti polgármesteri beszámoló (Tájékoztató az előző testületi ülés óta végzett munkáról) is alátámasztotta. A Városgazdálkodási Ágazatvezető ugyanis ebben azt jelentette, hogy

 „a 45. sz.polgármesteri intézkedés keretében a polgármester fedezetet biztosított a vállalkozási díj és előleg céljára a 3956. sz. Céltartalékból a HUNÉP Zrt. részére dologi kiadásra 92.000 eFt összegben.”

Választ nem kaptunk. Valószínűleg azért, mert a képviselő-testület ez év júniusában úgy döntött, hogy a ~ 7 éve folyó per vesztes ítéletei ellenére az önkormányzat nem tesz eleget fizetési kötelezettségének, hanem „az arra nyitva álló határidőn belül fellebbezést nyújt be.” (243/2017.,VIII.14. Kt. sz. határozat). Ennek alapján nehéz is lett volna megmagyarázni az ügyet. Mint mindig, most is az elhallgatást választották.

A kérdést ezért ismételten feltesszük, immár kiegészítve. Milyen alapon fizettette ki a polgármester a 90 millió forintot a HUNÉP-nek, ha a testület korábban a fellebbezés mellett döntött? Vagy elfelejtették a fellebbezési határidőt, s már nem volt más, fizetni kellett? Ha csak előleget fizettek, akkor mekkora a teljes tartozás összege? Akkor most megfellebbezték a bírósági ítéletet vagy sem?

Mikor tájékoztatják a testületet, hogy törvénysértő módon nem hajtották végre a képviselő-testületi határozatot? Ki a felelős a történtekért?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7012930627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása