CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Amerikában is látják, hogy mit tett a Fidesz a helyi sajtóval

2017. november 20. 02:55 - csú

stopkez_3.pngKeményen bírálta a magyar kormány médiapolitikáját David Kostelancik amerikai ügyvivő, aki nagykövet hiányában a legmagasabb rangú amerikai diplomata Magyarországon. „A közelmúltban a kormányzatot támogató személyekhez kötődő vállalatok megszerezték az ellenőrzést az utolsó, még megmaradt független megyei lapok felett.

Azok az újságírók, akik ezeknél a médiumoknál dolgoznak vagy dolgoztak, úgy tájékoztattak minket, hogy az új tulajdonosok diktálta szerkesztőségi irányvonalat kell követniük, és nem lehet kormánykritikus cikket megjelentetniük. A kormányzat jelentős állami hirdetéseket csatornáz a baráti médiatulajdonosokhoz, miközben

a független médiumok szinte semennyi állami hirdetéshez nem jutnak.

Azt halljuk, hogy magánvállalkozásokkal közlik, ne hirdessenek a független médiumokban, ellenkező esetben retorzióra számíthatnak” – fogalmazott az ügyvivő. Mindezek miatt az amerikai külügyminiszté­rium pályázatot hirdetett, amelynek keretében összesen 700 ezer dollárral (187 millió forinttal) kívánják támogatni a fővároson kívüli nyilvánosságot.

Ez a pályázat megalázó a Fidesz-kormány számára, hiszen azt jelenti, hogy az USA tudja, Magyarországon ma már rendkívül korlátozott a sajtószabadság. Ennek ellensúlyozására Amerika anyagi áldozatokra is hajlandó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7313311051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása