CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila sötét foltja

2017. november 23. 05:59 - csú

aradi_tabla_helyen.PNGCsepel alpolgármestere az október 6-i botrány után a szarvashiba kijavítását vasárnapra ígérte. Igaz, azt nem mondta, hogy melyik vasárnapra...

Több mint másfél hónapja derült ki, hogy hibás emléktáblát avattak a csepeli önkormányzati vezetők az aradi vértanúk napja alkalmából. A táblán 1849. október 6-ról 1848. október 6-ra, vagyis egy évvel „előrehozták” a 13 aradi vértanú kivégzését.

A botrányos üggyel tele volt az egész média, csak az önkormányzat hivatalos szócsöve, hírportálja, a csepel.hu hallgatott. 

Volt azonban, aki beszélt a televíziósoknak:

abel_attila_aradis_dumaja_1.PNGÁbel Attila alpolgármester a saját honlapján magyarázkodott, szokásához híven hazugságok sorát adta elő, de megígérte, kijavítják, amit elrontottak. A hibás szöveget tartalmazó márványtáblát le is cserélték egy fekete furnérlemezre. Ennyi. Az Ábel Attiláról elnevezett sötét folt azóta is ott éktelenkedik az emléktábla helyén. A haszna csak annyi, hogy újabb és újabb lehetőséget ad a tréfagyártóknak és a kritikusoknak. Még az a szerencse: Ábel alpolgármesternek olyan vastag a furnérja, hogy minden lepereg róla.

Október 10-én az RTL Klub híradója összefoglalót adott a témáról. A riporter szerint az önkormányzat vezetői azt írták, hogy „vasárnapig kijavítják az emléktáblát.”  http://csepeliek.blog.hu/2017/10/11/bedeszkaztak_csepel_szegyenet_abelek_belebonyolodtak_a_botranyba#more12949401  Igaz, azt nem írták meg a híradó munkatársainak, hogy melyik vasárnap. Mostanáig hét vasárnap telt el, s változatlanul a fekete furnérlap látható az emléktábla helyén. Vajon meddig?

nemeth_szilar_idezet_aradis_beszedebol_1.PNGMi az oka az elfogadhatatlan késésnek? Most is az egyik munkatárs hibázott vagy csak újabb felelőtlen ígéretet tett a témafelelős alpolgármester? Bár az is lehetséges, hogy a megindult választási kampány, a Csepeli Hírmondó folyamatos cenzúrázása, az ellenzék lejáratását célzó újabb és újabb tervek kivitelezése, saját honlapjának bütykölése miatt nincs ideje a tábla elkészíttetésére. A csepeliek az Aradi vértanúk útja sarkán ezért egyelőre azt látják: Ábel foltja novemberben is olyan sötét mint a téli éjszaka.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr213347873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.11.23. 21:35:43

"Ábel foltja novemberben is olyan sötét mint a téli éjszaka."

Helyesen: Ábel novemberben is olyan sötét mint a téli éjszaka.
süti beállítások módosítása