CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orvosok, mentők, patikusok és lélekgyógyászok segítsége az ünnepen

2017. december 24. 03:45 - csú

telefon.jpgHa ön  úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ 112-es vagy 104-es ingyenesen hívható telfon)  teljes készenlétben áll az ünnepek alatt is, írja az MTI. Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentőszolgálat 254 mentőállomásán csaknem ezerötszázan - mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók - teljesítenek majd szolgálatot. A korábbi évtizedek tapasztalatai alapján karácsonykor a mentőegységek Budapesten rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több mint 2500 esetben nyújtanak életmentő segítséget.

A karácsonyi ünnepek alatt a

gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) tájékoztatása szerint december 24-én a vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos vasárnapi munkarendjük szerint, hanem általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-én, hétfőn, valamint 26-án, kedden kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Emlékeztettek, hogy a gyógyszertáraknak jól látható helyen és jól olvasható módon jelezniük kell a nyitvatartási rendet, a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát és az ügyelet vagy készenlét kezdő és befejező időpontját. Fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2513521749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása