CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ők voltak a régi tévés szilveszterek legnagyobb sztárjai

2017. december 31. 05:59 - csú

hofi_siron_tuli_helyzetjelentese_1.pngA kereskedelmi tévék indulása előtt a szilveszteri kabaré és a Magyar Televízió az év utolsó napjára időzített műsorai eseményszámba mentek, és okkal vagy ok nélkül, de ma is rengetegen idézik fel a klasszikus szilveszteri műsorokat. Hofi, Gálvölgyi, Antal Imre, Markos-Nádas és a többiek a retro válogatásunkban.

Antal Imre és Kudlik Júlia

Senki sem tudott úgy rossz favicceket mondani a tévében, mint Antal Imre, aki nemcsak bohózatok szereplőjeként, hanem műsorvezetőként is rendszeres visszatérő volt a tévében szilveszter idején. Műsorvezetőtársa több esetben Kudlik Júlia volt, akit a Delta miatt mindenki komoly tévésnek ismert, de ezekben az adásokban megmutathatta, hogy

van egy könnyedebb oldala is.

Hofi Géza

Bár a szilveszteri programoknak sok különböző sztárja volt, egyiket sem szerettük annyira, mint Hofi Gézát, az egyetlen embert, aki büntetlenül csipkelődhetett a szocialista elvtársakkal, és talán egy kicsit még ők is elmosolyodtak rajta. Jelentőségét jól jelzi, hogy stand up-jai még ma is élvezhetőek és viccesek.

Nagy Bandó András

Hofi mellett még Nagy Bandó András volt azon kevesek egyike, aki politikus hangvételű kabaréban utazott a rendszerváltás előtt, és ha nem is volt rendszeres résztvevője a szilvesztereinknek, amikor feltűnt, az mindig üde színfoltnak számított.

Gálvölgyi János

Ha kellene egy képzeletbeli sorrendet állítani a szilveszteri műsorok legnépszerűbb etapjai között, Hofi után valószínűleg rögtön Gálvölgyi János következne, akinek a paródiái a maguk idejében legendásak voltak, és mindig kiválóan érzett rá a legnépszerűbb tévéműsorok és tévés személyiségek kigúnyolására. A Gálvölgyi Show később az RTL-en folytatódott, de akkor már jócskán túl volt a fénykorán.

Markos-Nádas

Duójuk bármikor, bárhol kiválóan működött, a szende és a nagyhangú párosa bármilyen helyzetben megállta a helyét, de a legnépszerűbb előadásuk máig a Katonadolog, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. A Markos-Nádas duó időnként Boncz Gézával is kiegészült.

Árkus József és a Szuperbola

Árkus József Parabola című műsora ízig-vérig politikai műsornak indult, ám szép lassan egyre több lett benne a humor és a szatirikus kommentár, ráadásul még némi meztelenség is helyet kapott benne, ami abban a korszakban még igencsak pikánsnak számított. A műsor sokszor politikai humorban utazott, néha a korszakhoz képest egészen merész módon. A Parabola szilveszteri különkiadását Szuperbolának hívták.

Sas József

Az úgynevezett polgári kabaré egyik utolsó zászlóvivője még mindig aktív. Egészen hihetetlen, de idén is lesz szilveszteri Sas Kabaré. Sas híres arról, hogy a szöveges részekbe időnként egy-egy nótázást is belefűz. A neve gyakorlatilag összeforrt a Mikroszkóp Színpaddal, és kabaréiban rengeteg vendégművész is fellép (pl. kedvencünk, a Defekt Duó).

Kabos László

A Kiskabos sosem léphetett a nagy Kabos Gyula nyomába, viszont a kabarék színpadain és a rádiókabaréban ott volt a legnépszerűbb előadók között. Az itt látható jelenet Bodrogi Gyula társaságában 85’-ben került adásba, és finoman mutatja, hogy pár évtizeddel ezelőtt a szalonrasszizmus (cigányozás, ferdeszeműzés) még nemcsak megengedett volt az egyik legnépszerűbb tévéműsorban, hanem egyenesen imádta a közönség.

Mikó István, Schütz Ila, Nyertes Zsuzsa, Forgács Péter, Bodrogi Gyula, Straub Dezső, Körmendi János, Ihos József, Maksa Zoltán, Bodrogi Gyula, Balázs Péter, Tahi Tóth László, Csala Zsuzsa és sokan mások…

A Magyar Televízió szilveszteri műsorai teli voltak bohózatokkal és kabarétréfákkal, melyek rengeteg híres színészt felvonultattak az évek során, de mégis akadtak köztük gyakori visszatérők, akiket meglátva azonnal tudtuk, hogy most éppen egy klasszikus pesti kabarétréfát nézünk. Elnézést, ha kihagytunk valakit a felsorolásból, de tényleg nagyon sokan voltak.

hofi-idezet_a_gerinctelensegrol.jpg

forrás: nlcafe.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3613533313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása