CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lőni fognak Csepelen! Ezt majd Németh Szilárdnak kell megköszönni

2018. január 29. 05:59 - csú

mit_fozott_ki_nemeth_szilard_orbannak_kotcsen_1.PNGÜres hassal még lőni sem lehet...A csepelieknek kell megenni,  amit Németh Szilárd főzött ki? Kötcsén Orbánék már lenyelték. Most rakott krumplis ihletett receptjét kínálja a kerületi Fidesz-szócsőben

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) január 25-én megjelent 3. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

Németh Szilárd nem maradt ki a lapból. Hat képen gusztálhatják az olvasók. (Mi egy hetedikkel gyarapítottuk a tablót.) A Csepeli Hírmondó legújabb számát ugyanis Németh Szilárdnak szentelte. Németh háziorvosi épületek felújítását jelenti be; Németh a Jedlik ötmilliárdos felújításához hoz pénzt; szalagot vág át a Királyerdei Művelődési Házban; Németh lobbyzik, jelentős kormányzati forrásokhoz juttatja a kerületet; Németh toborzóirodát és lőteret ígér Csepelnek; sorosozik egy kicsit; alkalmatlannak minősít ellenzéki politikusokat; Németh megszavazta a saját maga által előterjesztett törvényjavaslatot; végül álmatlansága okán, a rakott krumpli receptjét is

ajánlja a csepeli olvasóknak. A CSH ezekkel a cikkekkel csak azt nem írja, hogy: nesztek, emberek, Ő az egyetlen Igaz Ember, csak ő képviselhet benneteket a jövőben, az az igazi csepeli, aki rá szavaz, aki nem, az Soros-bérenc. Lehet, hogy már a következő lapszámból idéztünk? Vagy lehet, hogy kimaradtunk valamiből, s titokban megkezdődött a szentté avatás előkészítése?

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a környezetszennyeződés kérdéséről, a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése, a Kis-Duna parton épülő több milliárdos birkózócsarnok és birkózóakadémia, kollégium, vendéglátó központ létrehozása, valamint az SZTK-ban elhelyezett tv-k körüli botrány ügye is.

Véleményünk a cikkekről:

1)  Két háziorvosi rendelőt újítanak fel a kormány támogatásával

A cikk címével csak annyi a gondunk, hogy a két rendelő felújítása – ami egyébként a cikkből is kiderül – nem a kormány támogatásával, hanem az EU támogatásából és a helyi önkormányzat által biztosított „önrészből” valósul meg. A címben, de a sajtótájékoztatón bemutatott táblán sem illik hazudni, még figyelemfelkeltés miatt vagy Németh Szilárd kedvéért sem.

A cikk felvezetőjében szerepeltetett „Németh Szilárd országgyűlési képviselő”, mellesleg a Fidesz pártalelnöke és képviselő-jelöltje. Vajon miért hagyták el a képviselő beosztásait? Talán a párt neve már nem hoz új szavazókat, sőt taszítja az olvasókat? Ezek szerint Németh Szilárd neve még vonzó lehet Csepelen? Nem hisszük, mégis inkább arra emlékeztetjük a csepelieket, hogy Németh csepeli polgármestersége időszakában jelentős százmilliókkal csökkentette a csepeli egészségügyi intézményrendszer önkormányzati támogatását.

http://csepeliek.blog.hu/2018/01/26/ez_nem_birkozas_hanem_letaglozas_ki_vitte_padlora_csepelen_az_egeszsegugy_finanszirozasat

2) Csepeliekkel közösen újul meg a Jedlik

Fontos választási kampányfeladat a lapnál Németh Szilárd minél több szerepeltetése. Az írás megfelel a feladatnak, ráadásul úgy tűntetik fel a kampányoló országgyűlési képviselőt, mintha Ő és az általa összeállított „tanácsadó testület” határozná meg a „fejlesztés fő irányait.” A kormány döntése értelmében a gimnázium felújításért kapott milliárdok felhasználásáért és beruházásért az önkormányzat a felelős.

Németh úr természetesen azt álmodik bele a felújításba, amit akar, azonban az általa hiányolt „dicső iskolai tradíciót”, nem az ötmilliárdos felújítás, de nem is tanácsadó testület fogja feltámasztani. Még az Ő vezetésével sem. Ez a tantestületen múlik, amely szerintünk eddig is ennek szellemében, eredményesen végezte munkáját, s amely a tradíciókat és korszerű követelményeket ötvözve, képes lesz  újra és újra megújítani a gimnáziumot.

3) Újévi koncert a felújított színházteremben

A cikk a csepel.hu január 21-én megjelent írásának rövidített változata. Kimaradt belőle, hogy Borbély és Németh is tartott köszöntőt. Pedig a csepel.hu még azt is megírta, hogy Németh szerint „Ebből a kis falusi községből világszerte ismert városrész jött létre Weiss Manfréd idején.”, ami azt sejteti, hogy Németh még Csepel történelmét sem ismeri. „Városrész” Csepel a Fővároshoz való csatlakozásakor, 1950. január elsejével lett, „előtte az ország legnagyobb faluja volt.”

A honlap cikke szerint a január 20-i szalagátvágáskor Németh még egy kicsit sorsozott is, ami abszolút nem illett oda, valószínűleg ezért is maradt ki az átvett cikkből.

A lényeg azonban, hogy újabb szalagot vághatott át a képviselő. Sőt, egy kulturális intézmény színháztermének felavatásán túl azt is megtudhattuk, hogy „hamarosan nyilvánosságra hozzák a Weiss Manfréd Terv részletei.” (Erről a legutóbbi számban is írtak, úgy látszik ezt a választásokig minden számban meg kell írni.) Nem a hibás mondatot kifogásoljuk, s természetesen örülünk a felújításnak is, de lassan már a csepelieknek is elegük lesz Németh Szilárdból, újabb, több száz milliárdot hozó közbenjárásától, az ígérethalmazból. Németh mellett egyébként teljesen leértékelődik a Csepeli Önkormányzat vezetése, amely, ezek szerint, semmit sem képes önerőből elintézni. Persze lehet, hogy a 2019-es önkormányzati választásoknál kiderülhet, hogy mindezt az akkori polgármester jelölt járta ki.

Nem mellékesen, de megjegyezzük, hogy Németh Szilárd, aki most a kultúra nagy barátjaként vágott át szalagot a Királyerdei Művelődési Házban, 2011-ben elvonta a Csepeli Munkásotthon támogatását, leállított minden állami támogatást, s azóta is megtesz mindent az intézmény tönkretétele érdekében. Felszámolta a Csepeli Művelődési Központot, munkatársai nagy részének, valamint a Királyerdei Művelődési Ház akkori dolgozóinak felmondott.

A CSH a kulturális eseményről való kötelező tudósítás mellett elfelejtkezett arról, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából az Önkormányzat január 22-én a Királyerdei Művelődési Házban ünnepi műsort is adott. Igaz, azon nem vett részt Németh Szilárd, így az arról való tudósítás mán nem volt kiemelt feladata a szerkesztőségnek.

 4) Mi történt Csepelen?

Újabb cikkből tudhattuk meg, hogy „Németh Szilárd országgyűlési képviselő munkája révén jelentős kormányzati forráshoz jutott a kerület.” Sőt a „fejlesztések 2018-ban is folytatódnak,”

Megnyugtató, különösen, ha sokadszor olvassuk a CSH-ban, s tudjuk, a választásokig még többször is „beverik a buksi fejünkbe”, hogy ne felejtsük, ki a kerület jótevője, kire kell szavazni április 8-án.

Csak a pontosság kedvéért jegyezzük meg, hogy 50 km földút van még a kerületben, s körülbelül 20 év kell a teljes felszámolásukhoz; az egészségügyből a Németh-Borbély duó hét év alatt 1,6 milliárd forintot vont ki; Csillagtelep rehabilitációja még el sem kezdődött; s várni kell még a több éve megígért Szent Imre téri pavilonsor átadására is. Ez utóbbira valószínűleg még a választások előtt sor kerül, lehet, hogy már csak be kell illeszteni Németh két sorosozó sajtótájékoztatója közé.

Ami pedig a Munkásotthon felújítását illeti, várjuk az állam felújítást támogató döntését, miközben Csepelen évek óta nem fizették ki a Borbély által megígért 30 milliót, s nem vonták vissza Németh Szilárd két éve érvényben lévő, állami működési támogatást letiltó döntését sem.

5) Hamarosan toborzóiroda és lőtér létesülhet Csepelen

Lehet, hogy még a választások előtt lesz iroda és lőtér Csepelen, a Németh fogadja a katonai iskolába jelentkező fiatalok köszöntését? Lehet, hogy ő adja le az első lövést a szalagátvágás után a megnyíló lőtéren? Izgalmas kérdések, izgalmas újságírói feladatok a CSH munkatársai részére. Nem vagyunk azonban biztosak, hogy alkalmasak lesznek a nagyszerű újságírói feladatra. Majd Németh pártalelnök és Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ehhez is értő elnöke, Ábel Attila alpolgármesterrel együtt felkészíti őket, s ha nem megy, az sem baj. A polgármester sajtócsoportjának valamelyik tagja majd tudósít az eseményekről.

6) Szavazás a pedofil bűnözőkről: kit képviselnek a csepeli jelöltek?

A cikk témáját már az idén megjelent két Csepeli Hírmondó is feldolgozta. Mindkét esetben a cél kettős volt: Szabó Szabolcs, Csepel megválasztott képviselőjének lejáratása, Németh Szilárd dicsőítése. Ez a mostani cél is. Április 8-ig viszont már csak 10 számban kell, némi átalakítás után, megjelentetni a témát, dicsérni Némethet. Bár tudjuk, az ismétlés a tudás anyja, véljük, hogy a negyedik hasonló írást már el sem olvassák a csepeliek. Igaz, az újságírókat ez nem érdekli, őket a megjelent cikkek után fizetik.

7) Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem

    Stop Soros törvénycsomag

    Széll Bernadett alkalmatlan

Három cikk, három megjegyzés:

> Orbán Kossuth Rádióban elhangzott állítása hazugság, amit a sajtóban már egyik államtitkára, minisztere, a kormány és ő is elismert, igaz mindannyian próbálták magyarázni a magyarázhatatlant. Ugyanis hazánk 2015 óta 2.268 menekültet fogadott be!

> A lap megjelenését követően megérkezett a csepeliekhez Orbán Viktor A Stop Soros törvénycsomaggal foglalkozó levele. A hazugságot további, százmilliókba kerülő levéllel próbálják magyarázni. A levél igazi célja azonban a fideszes szavazók mozgósítása, illetve a tájékozatlan emberek becsapása, a figyelem elterelése a kormányzatnak kínos ügyekről.

> Németh Szilárd Széll Bernadett kapcsán önmaga alkalmatlanságáról tett tanúbizonyságot, amellett, hogy kiderült: az ellenzék elleni nemtelen harcában egyáltalán nem érdeklik a törvények, de még az alkotmány sem. Az emberek véleménye meg határozottan zavarja, ezért az azokat tolmácsoló civil szervezeteket is utálja. Lassan mindenkit kitiltana a Nemzetbiztonsági Bizottságból. Lehet, hogy eljön az idő, amikor egyeseket a parlamentből is ki fog tiltani?

8) Így főzök én

Németh Szilárd pártalelnök, országgyűlési képviselő, annyira képviselő akar ismét lenni, hogy felvállalta ezt a cikket is, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Több olvasónktól hallottuk: elképesztő, amit megenged magának. Németh azt írta most egyik kedvenc étele receptje elé, hogy keveset alszik. Amikor legutóbb nem tudott elaludni, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és az „utódnemzés” jutott az eszébe, most meg az evés és a rakott krumpli. Talán jobb lenne alvás előtt altatót bevenni, valószínűleg kevesebb embernek okozna megjelenésével, megszólalásaival, kijelentéseivel álmatlanságot. Ráadásul, amerikai tudósok szerint a „kialvatlan emberek veszélyesek a társadalomra”, leginkább „szociális veszélyt jelentenek.” De lehet, hogy ők is Soros hívei.

Szívesen ajánlanánk a Csepeli Hírmondó szerkesztőségének is, hogy Németh Szilárd álmatlanságából adódó ügyeinek közlése helyett, a csepeli emberekkel, véleményük megjelentetésével, a kerületi gondok feltárásával és a válaszok, megoldások megkeresésével kellene foglalkozni. Tudjuk azonban, hogy nekik nem a csepeli olvasóknak, hanem a helyi hatalomnak kell megfelelniük. A lezüllesztett Cselei Hírmondótól a Németh-Borbély páros rendeli a zenét, amíg az ő nótájukat is elhúzzák egyszer…

…………………………..

További kimaradt események:

  1. január:

19.

Több ezer diák tüntetett a Kossuth tér mellett, az Alkotmány utcában, az oktatás modernizálásáért.

A police.hu szerint eltűnt egy csepeli lány, a csepeli rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3713612251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása