CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kuss legyen Csepelen?

2018. január 31. 05:59 - csú

borbely_a_sunyi-csak_arc_1.pngKépviselő-testületi ülés volt Csepelen szerdán. Igaz, csütörtökön lett volna aktuális, de Borbély Lénárd polgármester úri jókedvében úgy határozott, hogy szerdára teszi. 

Miért? Csak! És kuss legyen!

A testületi ülésen már feladtam, hogy hozzászólásaimmal próbálom szavazóim érdekeit képviselni, mert rá kellett jönnöm, hogy teljesen felesleges. A vezetőkből csak gyűlölködést és a blődebbnél is blődebb reflexiót vált ki. Viszont a Facebook beszámolóim bizonyára érdekesek számukra is, mert  tegnap kaptam meg a bírósági meghallgatásra való idézésemet, annál az oknál fogva, hogy dr. Juhász György a csepeli szakorvosi rendelő főigazgató főorvosa, feljelentett.

A feljelentés alapját az képezi, amit a hozzászólásaimban a kt. ülésein elmondtam, vagy amit ezen a hasábon a lakosság tájékoztatására leírtam. Nem hiszem, hogy tegnap javítottam a helyzetemen, amikor

két kérdést is feltettem a Csepelen katasztrofális állapotban lévő egészségügyi ellátással kapcsolatban. Az első a fogorvosok számára a kormánytól Csepelre utalt 18 millió forint hollétével volt kapcsolatos.

Ezt a pénzt - amit mindjárt január elején megkapott az intézmény és a rendelkezés szerint, a hat gyermekorvosi fogászat személyzete számára kellett volna haladéktalanul kiutalni - még most sem kapták meg a címzettek!
Valaki visszatartja a pénzt, méghozzá itt Csepelen! A gyermekfogászati dolgozók, meg idegesek! Tapasztalataik alapján arra gyanakodnak, hogy nem elképzelhetetlen, hogy lenyúlják, vagy átcsoportosítják pénzüket! Ezt ugyan az államtitkári rendelet nem teszi törvényessé, de a visszatartás is szabálytalan! A csepeli fideszesek meg nagyívben tesznek a szabályokra, meg a törvényekre! Számukra azoknak csak akkor van relevanciája, ha az ellenzéket lehet ütni vele!

A másik kérdésem a Vénusz utcai szemészet üres rendelőinek helyzetével, és a még tavalyra ígért új vállalkozás beindítás elmaradásának okairól érdeklődött. Egyik kérdésre sem volt hajlandó egyik vezető sem válaszolni. Pedig Juhász doktor más kérdésekben igen készségesen áll a testület mikrofonja elé. Különösen akkor, amikor politikai ügyekben kell megvédenie mentorainak (Németh Szilárdnak, vagy Borbély Lénárdnak) a velejéig hibás és buta intézkedéseit. Ilyenkor attól se riad vissza, hogy a fasiszta tömeggyilkoshoz, Mengeléhez hasonlítsa dr. Kökény és néhai dr. Molnár minisztereket.

Nem járt szerencsésebben Dobák István képviselő sem, amikor azt tudakolta, mi az oka, hogy a testületi ülés előtt három nappal még csak a napirendi anyagok negyven százaléka hozzáférhető a képviselők számára. Ebben a kérdésben sincs érdemi válasz, csupán arról beszélt Borbély, hogy más területen milyen jól együtt tud működni Dobák képviselővel. Ennek a megjegyzésnek semmi köze a kérdéshez! Azért tette a polgármester, hogy éket verjen a demokratikus ellenzék azon töretlen hitében, hogy mindenki egyformán érdekelt a Fidesz leváltásában. A kiszólást burkolt fenyegetésnek is lehet érteni, mert mintha arra utalt volna a polgármester, hogy jobban tenné a képviselő, ha hallgatna, különben....

A napirendek egyébként a kiherélt csepeli önkormányzati képviselő-testületi rendszerben vita, és megjegyzés nélkül folyt le, A közel húsz napirend két órát sem vett igénybe. A fideszesek továbbra is némák, az ellenzék meg megunta már, hogy hozzászólásai, megjegyzései, érdemi javaslatai süket fülekre találnak.

Egyetlen napirend, a migránsozást erősítő volt az, ahol pár perces vita bontakozott ki Borbély és a testület ellenzéki képviselői között. dr. Tenk András szakmai érvei, jó alapot adhattak volna a fideszeseknek arra, hogy elgondolkodjanak ennek a súlyos társadalmi kérdésnek a kezelésén. Nem voltak hajlandók agytekervényeiket megmozdítani. Borbély aljas sorosozásban tört ki, majd távollétemben a fideszesek megszavazták a gyalázatos előterjesztést! Ez a csepeli csend, vihar előtt!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7213606295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása