CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az ellenzéki szavazók összefogásával április 8-án leváltható a Fidesz

2018. március 26. 04:24 - csú

osszefogas-777_2.pngMinden közvéleménykutatás azt mutatja, hogy az országban jóval többen vannak azok, akik változást akarnak, mint a Fidesz szavazói. Ha elég sokan megyünk el április 8-án, és a helyben legesélyesebb jelöltekre szavazunk, akkor le tudjuk váltani Orbán Viktort.

Alig 2 hét múlva 106 választókörzetben fogunk szavazni. Ahhoz, hogy kétharmadot szerezzen az ellenzék, 70-80 helyen kellene megverni a kormánypártok jelöltjét. De már 50-60 ellenzéki egyéni győzelemmel is elveszítené a választást a Fidesz. 

Természetesen jó lenne, ha az ellenzéki pártok megegyeznének egymással, és legalább a körzetek felében visszaléptetnék a jelöltjeiket a legesélyesebb javára. Erre azonban, ahogyan fogy az idő, egyre kevesebb esély látszik.

Ezért a választópolgároknak kell

okosan viselkedniük, ha véget akarunk vetni a Fidesz hatalmának. Egyéniben a legesélyesebbre kell szavaznunk, listán pedig arra a pártra, amelyik közel áll hozzánk, és esélye van legalább 5 százalékot szerezni, mert ennyi kell a parlamentbe jutáshoz.

De ki fogja megmondani, hogy hol ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt?

SEGÍTSÉG A TÁJÉKOZÓDÁSHOZ

A Közös Ország Mozgalom 20 választókörzetben mérette meg, hogy ki a legesélyesebb: www.kozosorszagmozgalom.hu  • Két olyan oldal, amelyik minden körzetre ajánlást tesz, a kettőt érdemes összevetni: www.taktikaiszavazas.hu és www.kireszavazzunk.hu • Fekete könyv –Korrupció 2010 és 2018 között Magyarországon: www.transparency.hu • Felismerések és Javaslatok a Közjóról: www.mkksz.org.hu • A pártprogramok összegyűjtve: szavazz.info.hu • Minden, amit a választásról tudni érdemes: www.cka.hu/szavazz.

Egészen biztosan lesznek olyan körzetek, ahol ezt a pártok is eldöntik egymás között. De gőzerővel dolgoznak a közvéleménykutatók és civil szervezetek is, hogy készüljön egy olyan hiteles lista, amely legalább a körzetek többségében megjelöli, hogy melyik ellenzéki jelöltnek van a legnagyobb esélye arra, hogy megverje a Fideszt.

A Nyomtass te is című különleges civil hírportál arra készül, hogy az utolsó két hétben az ország valamennyi megyéjében tájékoztassa majd erről a listáról a választókat.

A Fidesz a hódmezővásárhelyi veresége után  megrendült. Világossá vált, hogy már az egykori fellegváraikban sincsenek többségben. Ha most tudatosan viselkedünk, akkor két hét múlva már nem Orbán Viktornak fogják hívni Magyarország miniszterelnökét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1713779898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása