CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eltitkolnák a csepeli forint milliók osztogatását a hírhedt hírmondók

2018. május 07. 05:59 - csú

titok_zippzaras_szajjal.jpgAmi a Csepeli Hírmondó (CSH) május 3-án megjelent 15. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Németh Szilárd az egyéni képviselőválasztást csúnyán elbukta, a vigaszágon csak listás képviselő lett, de elvbarátai megvigasztalták: a Csepeli Hírmondó RECEPT rovatában továbbra is szerepelhet,  foglalkozhat a gyomrával, a hasával. Főzögethet kedvére. Eljátszhatja a nagy séfet, bár lehet, hosszabb távú cél fűti – bizonyítani akar. Ha már szégyent hozott Vezére fejére, csepeli párttársaira, s másodszor is elbukott Csepelen és Soroksáron, sőt a legújabb hírek szerint még a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság vezetői posztját is elveszti,  mi több, még frakcióvezető-helyettes sem lesz az országgyűlési Fidesz-frakcióban, szakácsnak még befuthat. Talán Orbán, az ő Vezénylő Tábornoka, így legalább újra felfigyel rá (bár szerintünk nem olvassa a CSH-t, harc közben meg pláne), s az őszi kötcsei pikniken ismét ő főzheti az erdélyi csorbát.

A CSH tulajdonosa és szerkesztősége Németh Szilárdhoz hasonlóan tudja, hogy egy-két választási vereség

nem számít a Fidesz világban, a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Nem az a lényeg, hogy akarják-e a jelöltet a választók vagy sem, a lényeg, hogy a jelölt Orbán és a NER embere legyen. Leszavazhatják a csepeliek Némethet, ettől még továbbra is Ő az úr, a Legfőbb Helyi Vazallus, akiről muszáj írni, mert ez minősíti a fideszes vezetésnél a CSH szerkesztőségét. Ezért újból leírják, hogy a Királyerdő útra kapott 800 milliót ő intézte el, az Anyák napja köszöntőt vele is aláíratják, idéznek Facebook oldaláról, mert nekik ő a „mi urunk”, ő Csepel örökös országgyűlési képviselője, nem az őt újból legyőző Szabó Szabolcs.

Igaz viszont, hogy az új számban csökkent a direkt politikai írások száma. Ismét előtérbe kerültek a csepeli fejlesztések, felújítások, a beígért témák (buszvárók, strand, a fatelepítés, sólyomröptetés, a tájház), s folytatódott a pozitív eseményeket ismertető sorozat. Kimaradt viszont – nem is értjük miért –, a megszokott két oldal sport, amit egy sportegyesületeknek kiírt pályázatismertetéssel igyekeznek pótolni.

Ami ugyanakkor elgondolkodtató, hogy ismét nem tartották fontosnak, hogy a május 26-i, összesen 41 napirendet tárgyaló képviselő-testületi ülésről egy sort is írjanak. Ennyire sem veszik komolyan saját maguk által kitűzött céljukat, „az újság célja az önkormányzat tevékenységének ismertetésé”-t saját olvasótáborukat, a csepelieket. Így arról sem kellett írniuk természetesen, hogy az önkormányzat gazdasági társaságainak vezetői, a testületi döntés után, milliós prémiumokat vehettek fel. Még félreértenék a csepeliek. Csakúgy, mint a nyári napközis táborok, birkózócsarnok-építés miatti iskolába történő áthelyezését, a Minszki Partizansky Kerülettel, testületi döntés nélkül kötött együttműködési megállapodást, dr. Tenk András tanácsnok leváltását, csak azért, mert Morovik Attila alpolgármester szerint„lehet más a politika”.

Most sem fértek bele a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák; a növekvő közlekedési gondok; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések, például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek. Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek, vagy véleményük is legyen a témában, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Véleményünk a cikkekről:

1) Fejlesztések Csepelen: utak, sportpályák, játszótér

Ha Németh Szilárd facebook oldaláról idéznek, nem maradhatott ki Borbély Lénárd polgármester sem, aki ott közölte, saját olvasóival, nem a csepeliekkel, hogy felújítják a „Karácsony Sándor utcai általános iskola előtti aszfaltos pályákat és környezetüket”.

Ezzel szemben Borbély nem írt semmit saját híveinek sem, a választások előtt beharangozott Weiss Manfréd Tervről. Ezért kérdezzük újból és újból, mikor lesz róla végleges kormánydöntés, pontosan milyen tartalommal került/kerül/ a kormány elé, mikor ismertetik végre a csepeliekkel teljes terjedelemben a tervet?

Most is kimaradt a felsorolásból az idén elkezdődő közel 5 milliárdos csepeli beruházás, a volt ifjúsági tábor területén megvalósuló multifunkcionális birkózó komplexum alapkőletételéről szóló tájékoztatás. Vajon miért? Pedig a 2017. május 25-i képviselő-testületi javaslatában Borbély úr a következőket írta:

 „Egyéb támogatásoknak és Németh Szilárd elnök úrnak köszönhetően az előzetes elképzelésekkel szemben a „Csepeli Birkózó Csarnok” megvalósítása helyett immár egy lényegesen gazdagabb, nagyobb műszaki tartalmú és színvonalú projekt megvalósulására van lehetőség a kerületben: a Képviselő-testület támogatásával a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiának is otthont adó sport- és rendezvénycsarnok épülhet városunkban, Kozma István Birkózó Akadémia Központi Sportcsarnok Multifunkciós Csarnok néven. A tervek szerint a sportcsarnok mellett, az Akadémia szerves részeként Birkózó Szakkollégium, Képzési Központ, Sport Rehabilitációs Központ és Vendégház is létesülhet majd Csepelen”.

Lehet, hogy ezért nem írnak az alapkőletételről? Félnek attól, hogy azok a Hollandi úti lakosok, akik annak idején a szocialisták ellen tüntettek egy lakópark létrehozása ellen, most e grandiózus, közel 5 milliárdos, zöldterületet csökkentő, közlekedési, parkolási feszültségeket okozó, a Kis-Duna tisztaságát nem éppen elősegítő beruházás miatt, most a Fidesz helyi vezetői ellen fordulnak? 

2) Szabó Szabolcs az LMP-ben folytatja

Egy önkormányzati lapnak, amelynek ráadásul nem szerepel feladatai között a politikai ellenfelek minősítése, nem feltétlenül kellene egyértelműen és egyoldalúan állást foglalnia pártpolitikai ügyekben, még akkor sem, ha külső újságíróval, TK-val íratják meg a cikket. A korrektség, ami hiányzik a lapnál, azt igényelte volna, hogy Szabó Szabolcs nyilatkozatát, esetleges kérdéseikre adott válaszait, változtatás nélkül közlik.

3) Kiharcoltuk a győzelmet! Köszönjük

Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke köszönete a „Kedves csepeli választópolgárok!” felé. Néhány megjegyzésünk van csak a politikai hirdetés utolsó két mondatához:

„Hálásan köszönjük a segítséget a sorsdöntő harcban, amellyel megvédtük és történelmi győzelemre segítettük Magyarországot! Hazánk elindult a saját útján, ezen az úton továbbra is számítunk Csepelre, a csepeliekre!”

A csepeliek körében komoly vereséget szenvedett Németh Szilárd és bár a választásokon sokan támogatták a Fideszt, de arányuk a résztvevők körében sem érte el a 40 százalékot. Azaz a résztvevők többsége nem a Fideszre szavazott. A szavazópolgárok többsége tehát nem támogatta a köszönetet aláírókat, sorsdöntő harcukat, nem értenek egyet azzal, hogy „megvédtük és történelmi győzelemre segítettük Magyarországot”. A szavazati arány azt is mutatja, hogy a csepeli többség nem akarja követni az aláírókat saját útján/útjukon. Nekik valóban Magyarország az első!

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Április:

20.

Névadójára emlékezett az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola a Fiumei úti sírkertben.

Április 14 után újabb százezres tüntetés volt, ezúttal a Szabad Sajtó útján.

Minszki delegáció járt Csepelen, a Partizanszkij Kerület polgármesterének vezetésével.

22.

Kazinczy-díjban részesült az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola latin-magyar szakos tanára, dr. Forgács Anna.

Több kerületi rendezvény volt a Föld Napja alkalmából.

25.

Kiállítás nyílt az ÁMK-ban, a XVII. Regionális Képző – és Iparművészeti Pályázat díjnyertes alkotásaiból.

Csingiling az erdőben címmel tartottak két előadást a Csepeli Munkásotthonban, az érdeklődő gyermekek részére.

26.

Ülést tartott a Csepeli Önkormányzat Képviselő-testülete. A 41 napirend között szerepelt 4 rendelet módosítása, továbbá a 2017. évi kerületi költségvetés teljesítéséről szóló beszámoló; az önkormányzat gazdasági társaságainak (Csepeli Városfejlesztési Kft, Csepeli Városgazda Zrt., Csepeli Városkép Kft.)  tavalyi beszámolói, üzleti tervei, a vezetők részére kifizetésre kerülő milliós prémiumok. Napirenden volt a birkózócsarnok építése miatt iskolákban megtartandó nyári napközis táborok ügye; dr. Tenk András tanácsnok (LMP) felmentése, munkakörének megszüntetése; a Csete Balázs Szakkollégium átszervezése; Minszk Partizansky Kerületével testületi döntés nélkül aláírt együttműködési megállapodás, stb.

30.

Életet mentettek a csepeli mentők és rendőrök: a Siemens II. Rákóczi Ferenc úti gyárában nagyfeszültség rázott meg egy dolgozót, míg a Szent István út végén lévő körforgalomnál egy ember öngyilkosságot próbált elkövetni.

Május:

1.

Sok ezren köszöntötték a Munka ünnepét a kerületi és fővárosi rendezvényeken, kulturális- és sportprogramokon.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr813894300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.07. 22:50:36

Tisztelt Szerkesztő urak!

Van holnap reggelre egy nagyon fontos hír Takács Mónika Facebook-oldalán! Lakossági fórum a Munkásotthonról! Kéretik reagálni!
süti beállítások módosítása