CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lehullott a lepel

2018. május 24. 05:07 - csú

A tavaly ősszel elhunyt csepeli labdarúgó, Tóth II. József november 25-én felavatott egész alakos bronzszobra május 16-án nem maradhatott koszorú nélkül. A magyar futball aranykorszakának utolsó legendája, a Csepel SC örökös bajnoka ezen a napon ünnepelte volna ugyanis a 89. születésnapját.

Nem is maradt el a legendás labdarúgóról való megemlékezés:

A Csepel FC vezetősége a Csepel sporttelep tőszomszédságában felállított szobornál koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a kiváló csepeli sportemberre. Emlékét megőrizzük!

– írják a 106 éves Csepel FC hivatalos honlapján.

Minden jel szerint megfeledkezett ugyanakkor Bozsi bácsiról a csepeli önkormányzat vezérkara. Legalábbis nyoma nincs a szobornál annak, hogy Borbély Lénárd, netán valamelyik helyettese legalább egy szál virág erejéig megtisztelte volna a

legendát a születése napján.

Mondjuk ki: valószínűleg eszükbe se jutott, hogy nem egészen fél esztendővel ezelőtt azzal avatták föl a két egykori csepeli klasszis szobrát, hogy “a jövőnek üzennek, amikor ápolják a híres elődök emlékét…”.

czibor-szobor_avatoi_2017-11-25_1.PNGIgaz, arról már a tavaly novemberi 25-i “ünnepélyes” szoboravatón meggyőződhettünk, hogy Csepel elöljárói sajátos stílusban ápolják a helyi hírességek emlékét: Borbély Lénárd olyan beszédet mondott a Czibor Zoltánt és Tóth II. Józsefet ábrázoló Béke téri szobor avatóünnepségén, mintha a csepeli Fidesz kihelyezett taggyűlésén szólalt volna fel.

Azon a tavaly novemberi ünnepségen természetesen ott volt Németh Szilárd, kerületünk nagy jótevője is. Idén májusban már nem volt ott sem Borbély Lénárd, sem Németh Szilárd a Czibor Zoltánnak és Tóth II. Józsefnek emléket állító alkotásnál.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1913991552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása