CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért fáj egy kritikus, vidám videó a humortalan hatalmi tébolyultaknak?

2018. május 29. 03:24 - csú

noar_a_uvorosmargtyy_gimis_videoban.jpg„Megkárosították a magyar államot” - szól a verdikt. Hű, csak nem lelepleztek egy milliárdos sikkasztást, költségvetési csalást, végre egyszer lebukott egy közvagyont lenyúló stróman? Nem, a kár az eddig tanulmányi eredményeiről híres Vörösmarty Gimnáziumban keletkezett, ugyanis megengedték, hogy noÁr, azaz Molnár Áron színművész-rapper (képünkön) készítsen egy klipet az iskolában.

Mi ezzel a baj? Hát az, hogy a dalban nekimennek a jelenlegi oktatási rendszernek, a zseniálisan összerakott szöveget érdemes meghallgatni, a lényeg az, hogy a magyar diákokkal ész nélkül magoltatnak felesleges dolgokat mintsem gondolkodni tanítanának.

Miközben erről énekelnek, a rapper és a klipben szereplő diákok végigtáncolják a Vörösmarty gimit, termeket, folyosókat, az egész lendületes, fiatalos. A mondanivalója pedig üt, mert igaz. Mindannyiunknak, nekem is megvannak a személyes élményeim a

nemzetközi összehasonlításokban csúful leszereplő, életidegen magyar oktatásról. Például türelmetlenül várom, mikor jön jól, hogy érettségin jelest kaptam, amiért felismertem a löszt.

Ezért fájhatott a vírusszerűen terjedő videó a Schmidt Mária által megkaparintott Figyelő hetilapnak: „oknyomozó” cikkben támadták az iskola igazgatóját, amiért „politikai célokra használják az állami gimnáziumot”. Ráadásul azzal a lendülettel az igazgatót felnyomták a felettes tankerületi központnál a videó miatt.

A feljelentés működött, az Illetékes Szerv hivatalosan megállapította, hogy az intézményvezető nem tájékoztatta őket, hogy az énekes – aki amúgy az iskola volt diákja – a Vörösmarty-ban forgatja klipjét. Így felelősségre vonják, hiszen nem állapíthattak meg bérleti díjat, ergo kár érte az államot.
Csakhogy a bátor videó a szerző szerint nem szolgált üzleti célt, a benne szereplő tanárok és a diákok sem kaptak érte pénzt. Láthatóan nem iskolaidőben készült, vagyis nem zavarták vele a tanítást.

Mégis mekkora bérleti díjat kértek volna, mennyi kár érte az államot? Az államnak csak közvagyona van, vagyis az valójában a miénk. Én a rám eső részről ezennel nagyvonalúan lemondok. Sőt, dobják mindjárt hozzá az amortizációs költséget is, hiszen a Vörösmarty gimi járólapjait, felszereléseit nyilván koptatták, miközben végigtáncolták.

Önök helyett persze nem rendelkezhetek, de talán egyetértünk abban, hogy csak jelképes összeget buktuk, és a klipet nézve nem bánjuk. Viszont nyertünk egy újabb tapasztalatot: ott tartunk, hogy a múlt században divatos besúgó-házmester gyakorlatot a közpénzből kistafírozott kormánybiztos hetilapja viszi tovább. A Vörösmarty-soknak, köztük az igazgatónak pedig innen üzenem: szép volt!

GERGELY ZSÓFIA

Forrás: Klubrádió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1113999686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása