CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért pont a Sügérnek sürgős? A Jedlik-információ bezzeg ráér?

2018. május 31. 05:59 - csú

kt-fidesz-2014-tol_1.PNGVitázni nem tudnak, csak a gombot nyomogatják a csepeli fideszes mamelukok

Ma délután öt órakor ismét ülésezik az önkormányzat képviselő-testülete. A meghívóban, szerda délután 18 napirend szerepelt. Az előterjesztések közül az alábbiakkal kapcsolatban vannak  közérdeklődésre számot tartható kérdéseink, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk, kapnak a csepeliek az önkormányzat vezetőitől.

Napirend-tervezet 2. pontja: (117. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett TÉR_KÖZ 2016 elnevezésű városrehabilitációs pályázatokon elnyert „Csepeli Rákóczi kert megújítása, közösségi tervezés keretében” című projekt Támogatási Szerződésének aláírására

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Az önkormányzat még 2016. november 30-án nyújtotta be pályázatát a fővárosi önkormányzathoz. Azóta másfél év telt el, s a főváros, előfordulhat, hogy csak decemberben fog dönteni a támogatási szerződésről. Miért ilyen lassú egy pályázat elbírálása, ki a felelős az elfogadhatatlanul hosszú ügymenetért?

2) A támogatási szerződés aláírását követően írható csak ki a tér megújítására a közbeszerzési eljárás. Ha valamiért csúszik az aláírás, akkor is tartható lesz a határidő?

Napirend- tervezet 5. pontja: (120. sz. előterjesztés)

Javaslat a Budapest XXI. Kerület belterületi utak szilárd útburkolat építésére, csapadékvíz elvezetésére a hozzátartozó járdaépítéssel a Csónak, Sügér, Repkény utcákban

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdésünk: a javaslat szerint a kerületben még 50 km burkolatlan földút van. Miért pont ezt a három utcát javasolja most az előterjesztő az 50 km-ből megoldani, melyek azok a szakmai okok, amelyek ezt indokolttá teszik? Lehet, hogy azért, mert Németh Szilárd volt csepeli polgármester, jelenlegi honvédelmi államtitkár a Sügér utcában lakik?

Napirend-tervezet 12. pontja: (123. sz. előterjesztés)

Javaslat megállapodás megkötésére a Budapest XXI. kerület Tejút u. 10-12. szám alatti, 200543 hrsz-ú. ingatlanra bejegyzett használati jogra vonatkozóan

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A javaslat szerint a jedlikesek, az ötmilliárdos fejlesztés időtartamára a volt Fodor József  Egészségügyi Szakközépiskola épületébe fognak költözni. Miért kell „alkalmassá tenni” a középiskolát a jedikesek fogadására, mennyibe fog kerülni a felújítás, s meddig veszik igénybe a jedlikesek? Mi lesz utána az „alkalmassá” tett iskola sorsa?

2) Ismeretink szerint a csepeli képviselő-testület nem tárgyalta meg a Jedlik 5 milliárdos fejlesztésére a minisztériummal kötött támogatási szerződést, mielőtt a polgármester aláírta. Egy ekkora, a Jedlik jövőjét befolyásoló fejlesztés támogatási szerződése, amely valószínűleg tartalmazza a konkrét fejlesztési területeket is, miért nem került jóváhagyásra a képviselő-testület elé?

3) A Németh Szilárd vezetésével létrehozott társadalmi egyeztető tanács ismeri-e támogatási szerződés tartalmát?

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7514013596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.31. 21:34:54

Egyértelmű hogy a Sügér utca elsőbbséget élvez az útépítésben, hiszen Németh Szilárd ott lakik! Most már óvatos, megcsináltatja az utcáját, hátha jövő ősszel megbukik Borbély Lénárd és a csepeli fideszes uralom véget ér!
süti beállítások módosítása