CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli HÉV-hez a ráckevei vonalról jön a gépesített felmentő csapat

2018. június 03. 10:31 - csú

csepeli_hev-felmento_dizel.PNGHétfőtől egy Desiro-szerelvény segíti a Ráckevei HÉV forgalmát, hogy onnan vihessenek át járműveket a csepeli vonalra.

A fővárosi és környéki HÉV-hálózaton eddig nem segített, hogy előbb leválasztották a BKV-ról, majd a MÁV-hoz csatolták. A rossz állapotú járművek és pályák tovább rongálják egymást. Az elmúlt hetekben kerékabroncs-repedések miatt annyi szerelvényt kellett leállítani, hogy a csepeli vonalon már a menetrendet is ritkították, növelve a zsúfoltságot a csúcsidőben.

Az iho.hu csütörtökön írta meg, hogy az égető járműhiányon a MÁV-HÉV déli hálózatán úgy segítenek, hogy a Ráckevei HÉV-en két Desiro-motorvonat beállításával tartanák fenn a forgalmat.

A MÁV kommunikációja azonnal közleményt adott ki arról, hogy

a H6-os vonalon Desiro-tesztüzem folyik. A szövegben az is benne volt, hogy:

„Egyelőre nincs tervben, hogy a – főként a lajosmizsei, az észak-balatoni és (a villamosítás előtt) az esztergomi vonalon megszokott – dízelmotorvonatok rendszeresen utasokat szállítsanak a HÉV-vonalakon.”

Péntek este újabb közleményt adtak ki:


Június 4-től Desiro motorvonatok segítik a HÉV-közlekedést a H6-os (ráckevei) vonalon

Az amúgy természetesen villamosított ráckevei HÉV-en tehát dízelvonat is jár majd. (A nagyvasútról villamos motorvonatot nem irányíthatnak át, hiszen teljesen eltérő paraméterű elektromos energiával működik a két rendszer.)

A H6-os HÉV menetrendjében az indulási időpontok nem változnak. A jegyek érvényesítésére az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott jegyérvényesítő készülékek használhatók. A piros színű vonatokon az ajtó nyitása az ajtónyitó gomb megnyomásával lehetséges, a le-, illetve felszállási szándékot megálláskor kell jelezni.

A próbamenet tehát sikeresen lezajlott. A szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték, kipróbálták a hangos és vizuális berendezések működését.

Forrás: vs.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314019912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása