CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bukás: egy gusztustalan, primitív törtetés csepeli következménye

2018. június 05. 05:43 - csú

borbely_nemeth_lehajtott_fejjel_777_1.PNGNémeth Szilárdban és Borbély Lénárdban mély nyomokat hagyott a kudarc, de egyelőre mindent ott folytatnak, ahol a válassztás előtt abbahagyták

Horváth Gyula publicisztikája:

Avarkeszi Dezső a Népszava  Szép szó című mellékletében kétrészes, alapos elemzést adott az április 8-i országgyűlési választásról. A volt csepeli országgyűlési képviselő, államtitkár, elemzése ( 1. és 2.) nyomán érdemes elgondolkodni, hogy miként hatottak a fideszes machinációk a Csepel-Soroksár választókerületben.

Az országos elsöprő Fidesz győzelemtől eltérően nálunk a demokratikus ellenzék jelöltje legyőzte a Fidesz nagyágyúját, Németh Szilárdot! Ennek az örömteli ténynek lehet olyan olvasata is, hogy nem is annyira a demokratikus erők nyertek, mint amennyire a fideszesek vesztettek! Mérhetetlen agresszivitásuk, egyoldalúságuk, és gusztustalan törtetésük által keltett ellenszenv nagy mértékben hozzájárult a kudarchoz.

Németh Szilárd István már a választási kampányt megelőzően is, - a kormányt legprimitívebb módon támogató, a tényeket semmibe vevő és meghamisító, az országban közutálatnak számító - ellenszenves embernek mutatkozott. Ezt az állapotot tetézte az, amit

- kezdetben csak Csepelen, majd később Soroksáron is - a közpénzek, és köztisztviselők, támogatásával magának kiépítetett. A Csepeli Hírmondó a csepeliek közpénzéből létrehozott újságszerű képződmény korábbi kétheti megjelenését a képviselő-testületi Fidesz többség hetire növelte.

Ez önmagában még nem lett volna baj, ha a kiadványban az alaptörvény és a törvények előírásai szerint azonos terjedelmű, és elfogulatlan tájékoztatás történt volna az összes jelöltről. Erről azonban szó sem volt! A Kúria megállapítása, és büntetése szerint is egyoldalú, törvénysértő közpénzen történő kampány folyt a hírmondóban a Fidesz, és Németh Szilárd mellett. Az ellenzékről, vagy annak jelöltjeiről, - ha néha-néha szó esett - csak lejárató, igaztalansággal történt. A képviselő-testület, képmutató és törvénytelen módon közpénzt szavazott meg arra, hogy mozgósító rendezvényt szervezhessen több tízmillió forintból a Daru dombon azért, hogy szavazásra buzdítsa a lakosságot.

Ez a rendezvény, már a kiötlése pillanatában megmutatta, hogy semmi köze nincs a címben szereplő célkitűzéshez! (Aki átlátott a szitán, és tiltakozása jeléül nem ment el a testületi ülésre, tiszteletdíj-elvonással büntették.) Ez a rendezvény, alig leplezetten a csepeliek befizetett adójának átcsoportosítását szolgálta Németh Szilárd választási kampányában. Hudák János képviselő (Párbeszéd) video üzenetben tájékoztatást is küldött a helyszínről facebook társainak az ott tapasztaltakról.

Mindenki számára egyértelmű lett, hogy Németh Szilárd esélyeinek győzelemmé való transzformálás volt a rendezvény célja. Kizárólag az ő receptjeit, szóró ajándékait, lufijait, képmásait osztogatták a hivatal, és az intézmények dolgozói. A 19 millióért akkoriban felállított kerületi országzászló alatt  még a víz (tűz)csapból is Németh Szilárd folyt!

Rajta kívül, erre a rendezvényre egyetlen más pártot, jelöltet meg nem hívtak - úgy nézett ki, hogy oda nem engedtek - a rendezők. Még ez sem jelentette a legnagyobb bajt!

A legnagyobb bajt az okozta, hogy a fideszes önkormányzati vezetők, - valószínűleg Németh utasítására - rossz, helytelen információkkal látták el az állampolgárokat. Ez pedig azért szarvashiba, mert a jól tájékoztatott közösségnek van egy olyan képessége, hogy a kollektíven igen jó, az optimálishoz közelítő döntést képes hozni. A rendszerváltás óta, - ha olykor lehettek is szabálytalanságok - ezt a tartalmi célt egyetlen hatalmon lévő erő sem akarta megzavarni. A Fidesz célja tehát nem az volt, hogy a legjobb győzzön, hanem az, hogy az állampolgárok ítélőképességét fals, egyoldalú információkkal megzavarja, továbbá az ellenzéki jelölteket ellehetetlenítse, már a kezdet kezdetén a valós küzdelemből kizárja.

Csepel és Soroksár lakossága észrevette az ellene készülő merényletet. A csepeli, a soroksári polgármester egyoldalú kiállása Németh Szilárd mellett, óriási ellenszenvet ébresztett. Az ő buta túlbuzgóságuknak óriási jelentősége volt abban, hogy mentoruk hatalmasat bukott.

Horváth Gyula

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114010482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása