CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Veszélyben van Iustitia szüzessége

2018. június 17. 02:06 - csú

justicia_titkolozik_4.PNGA „Soros-hálózat” veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra – hangoztatta egy sajtótájékoztatón Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Szombathelyen.  „Ez aggasztó és elfogadhatatlan, mert mindez fenyegeti az igazságszolgáltatás, a bíróságok és a bírák függetlenségét és a nemzetbiztonságot” – hangsúlyozta.

A „hanyatló Nyugat” képviselői érdekes módon éppen az aggódó Hende pártjától féltik a harmadik hatalmi ág függetlenségét. Hazánk narancsszínű kormánya tudniillik

az Alaptörvény módosításával létre kívánja hozni a hozzá teljesen lojális Közigazgatási Felsőbíróságot, mintegy a jogállamisághoz többnyire ragaszkodó Kúria ellensúlyozására.

Nemrégiben Orbán Viktor lengyel elvbarátai is megpróbálkoztak a bíróságok függetlenségének aláásásával; ki is vívták Brüsszel haragját, szembe kell nézniük ugyanis a rettegett 7. cikkely szerinti eljárás megindulásának veszélyével.

Most, hogy az alkotmányozó többség birtokában az Orbán-kabinet ugyancsak Iustitia megerőszakolására készül, talán nekünk sem ártana számolni ezzel az opcióval.

Beck Tamás (es.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1714046642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása