CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyomorultak

2018. június 25. 03:42 - csú

kozmunka-3_1.PNGOrbán a múlt héten betiltotta a hajléktalanságot, mert szerinte a közmunka mindenki számára lehetőség, ráadásul tisztességes bevételt ad. Aki meg mégis utcára kerül, annak van elég hely az ellátórendszerben. 

Színtiszta megcsúfolt logika: a hajléktalan csúnya és koszos, arra emlékeztet minket, hogy szerencsétlenek vagyunk, vagy bármikor azzá lehetünk, ezért jobb eltakarítani az ilyen gyomorforgató mocskot az utcáról.

Mivel Orbánnak bőven jutott a jóból, harminc éve politikus, minden gyereke külföldön tanulhatott, minden barátja dúskálhat az uniós pénzben, miért kellene neki emberségesen viselkednie, miért is kellene megértenie, hogy az élet másoknak bizony lehet elviselhetetlen, lehet rettenetes, lehet pokoli. Orbán tesz a nyomorultakra és legszívesebben eltüntetné őket a föld színéről.

Orbán olyan világban él, amiben a

gyengeség, a sérülékenység bűn, és ő arra hivatott, hogy ezt a bűnt büntesse. Orbán nem ismeri a könyörületet: egy velejéig romlott és ártalmas ember, akinek, ha van pokol, bizony oda kellene kerülnie.

Ha meg akarod szüntetni a hajléktalanságot, akkor miért nem építtetsz megfizethető és lakhatásra alkalmas bérlakásokat?Miért nem újítod fel és bővíted a hajléktalan-ellátó rendszert? Miért nem támogatod, hogy legyen több szociális munkás?Miért bünteted azt, aki annyira szegény, hogy nem tudja fizetni a lakbért és ezért kirakják az utcára?Ha kereszténynek nevezed magad, miért nem hajolsz le a szenvedőért, ember???

Aki a legszegényebbeken, a legszerencsétlenebbeken éli ki a hatalmaskodását, az tényleg alávaló. De az mindenki, aki némán tűri, sőt buzgón helyesli, hogy szegényeket büntessenek azért, mert szegények. A hajléktalanság nem ok, hanem okozat.A hajléktalan ember nem bűnöző! A hajdani Alkotmányban még volt egy olyan passzus, hogy az állam köteles megszüntetni a lakhatási szegénységet. A mostani, szerdán elfogadott Alaptörvény-módosítás  a lakhatási szegényt akarja megszüntetni.

Forrás: K.A. Új Népszabadság

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714061599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 20:04:15

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása