CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A holnaptól félnek leginkább a magyarok

2018. július 04. 02:55 - csú

mitol_fel_2018-06.PNGA létbizonytalanságtól, kiszámíthatatlanságtól, anyagi nehézségektől félnek leginkább a magyarok. Az egészségügy romló helyzetét, az elszegényedést, a növekedő társadalmi különbségeket, a nyugdíjrendszer összeomlását, a migrációt tekintik a legfélelmetesebbnek.

Ezek rajzolódnak ki a Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung közös kutatásából.

A kutatás feltérképezte a személyes félelmeket is, amelyek leginkább foglalkoztatják a magyarokat. Félnek attól, hogy

bizonytalanabbá válik az anyagi helyzetük; nem fogják tudni fizetni a számláikat (a megkérdezettek 33%-a fél ettől), hogy komolyabban megbetegszenek, kórházba kerülnek (34%), hogy kiszolgáltatottak lesznek, a szándékaiktól függetlenül alakul a sorsuk (33%), illetve hogy más kultúrájú emberek, bevándorlók költöznek a közelükbe (32%). A várakozásokkal ellentétben nem Budapesten, hanem a vidéki városokban aggódnak a legjobban a negyedik Orbán-kormány miatt. Egyúttal – lakhely szerint vizsgálva – a vidéki városok lakói körében a legkisebb a félelem a baloldali erőktől.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr414086771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása